Волинь знову підтоплює: потерпають північні райони

Волинь знову підтоплює: потерпають північні райони
Протягом травня на Волинську область випала двомісячна норма опадів.

Це спричинило повені у поліський районах області, - пише Волинський інформаційний портал з посиланням на заступника начальника Волинського обласного управління водних ресурсів Олександра Сергушка.

Зі слів Сергушка, у Шацькому районі взагалі випала тримісячна норма. Це спричинило раптове підвищенні рівня як ґрунтових, так і річкових вод.

Наприклад, рівень річок Стохід і Турія підвищився на тридцять сантиметрів, Прип’яті – на півметра, Західного Бугу – на два метри.

Посадовець запевнив, що річковими водами поселення не були затоплені. Натомість постраждало більше 7,7 тисячі сільськогосподарських угідь. Найбільше – у Камінь-Каширському районі (5,2 тисячі), також у Любешівському, Ратнівському, Старовижівському районах.

ДИВИТИСЯ ФОТО: ПІДТОПЛЕНИЙ ЛУЦЬК З ВИСОТИ ПТАШИНОГО ПОЛЬОТУ


Окрім того, немає куди збігти дощовим водам. Тож в результаті цього затопило тисячу присадибних ділянок у 58 населених пунктах, зокрема у Ковельському, Турійському, Камінь-Каширському районах.

Високий рівень ґрунтових вод спостерігається на території площею 46,2 тисячі гектарів.

Наразі інтенсивно відкачують воду меліоративні насосні станції. Таких в області працює двадцять. Всього з початку року відкачали 72 мільйони кубічних метрів, що вдвічі більше, ніж протягом минулого року.

Нагадаємо, від весняної повені в квітні постраждав Малоомелянівський масив Луцька. Окрім того, 25 будинків району Вишкова можуть сповзти у Стир. Через воду не дійти і до луцького так званого «будиночку скульптора». «Плавають» також Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки і луг поблизу села Рованці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь знову підтоплює: потерпають північні райони
03 червень, 2013, 17:09