На Згоранських озерах заборонили полювання, проїзд транспортом та рибальство

На Згоранських озерах заборонили полювання, проїзд транспортом та рибальство
Згоранські озера, відповідно до Указу Президента України №1341/98 1998 року, внесли до об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Про це пише Район Любомль.

З метою збереження та відтворення цінних природних комплексів, генофонду рослинного і тваринного світу до гідрологічного заказника загальнодержавного значення “Згоранські озера” включили такі водойми: Велике Згоранське, Мале Згоранське, Оріхівське, Хмільники та Лісне.

Площа заказника становить 705,6 гектарів. У ньому водяться такі рідкісні види червонокнижних птахів, як шейхцерія болотна, осока затінкова, водяться лелека чорний, лунь польовий, скопа, журавель сірий.

Відповідно до законодавства, територія заказника входить до складу природно-заповідного фонду України. Вона охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

На території заказника, зокрема, на озерах, забороняється:

- проїзд усіма видами транспорту через територію заказника, шляхами загального призначення, крім транспорту землекористувача, -інспекційних та природоохоронних, а також пожежних машин;
- проведення всіх видів полювання, знаходження з усіма видами вогнепальної, пневматичної та спортивної зброї, у супроводі різних видів тварин, знаходження з собаками;
-промислове рибальство та добування інших видів об’єктів водного промислу, знаходження із забороненими знаряддями лову риби, об’єктів водного промислу, а також пересування рибалок на човнах з бензиновими двигунами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нікого не дивує дата указу? 1998 рік, підписав Кучма. Новина в чому? Що про нього нарешті згадали?
Відповісти
Останні новини
На Згоранських озерах заборонили полювання, проїзд транспортом та рибальство
16 січень, 2020, 22:21