Як нововолинці купалися на Водохреще. ФОТО

Як нововолинці купалися на Водохреще. ФОТО
Нововолинці 19-го січня з другої ночі занурювася у крижану воду ставка, що на території Успенського Низкиницького монастиря поблизу Нововолинська.

Ставок покритий тоненькою кригою, людей зранку близько сотні – занурюються, гріються біля вогнища, п’ють гарячий чай, – пише Нововолинський інформаційний портал.

Сьогодні православні християни святкують Водохреща (Йордан), або Богоявлення Господнє. Йордан (від назви ріки Йордан у Палестині) – народна назва християнського обряду освячення води. Його здійснюють на згадку про хрещення Ісуса Христа в Йордані, описане у Євангеліях.

Вважається, що вода, освячена 18 і 19 січня, називається Богоявленською або Йорданською і має однакову силу і застосування: нею освячують храми і домівки, дають пити тяжкохворим, зберігають вдома протягом року до наступного Водохреща.

Цього року до традиції приєднались волонтери Корпусу Миру (США) в Україні – Девід Вудсайд, Макс Гомез і Раян Роелс, які працюють в Нововолинську та селищі Благодатне.

"У моєму штаті є схожа традиція, тому це цікаво – розповідає Девід Вудсайд. – Кожного року в першу неділю лютого ми приходимо на "Заплив полярного ведмедя" (від назви міста Bear – ведмідь, – авт.). Ми жертвуємо кошти на підтримку учасників спеціальної Олімпіади, отримуємо світшоти і в білизні біжимо в холодний океан. Для нас це не тільки фан, а й реальна підтримка спорту людей з інвалідністю".



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як нововолинці купалися на Водохреще. ФОТО
20 січень, 2020, 01:03