На Волині священник та прихильники УПЦ (МП) не пустили похоронну процесію у храм. ФОТО

На Волині священник та прихильники УПЦ (МП) не пустили похоронну процесію у храм. ФОТО
У Сусвалі Володимир-Волинського району священик Московського патріархату з прихожанами та старостою не впустили похоронну процесію до храму.

Про це розповів інтернет-виданню «ВолодимирМедіа» житель села Сусваль.

Він повідомив про те, що священик з прихожанами та старостою Московського патріархату відмовилися впустити у храм похоронну процесію.

"У селі помер чоловік, батько голови Оваднівської ОТГ. Його мали відспівувати у місцевому храмі. Але коли процесія прийшла до дверей церкви, вони виявилися зачиненими. Як виявилося настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ієрей Богдан Гнатюк з прихожанами та старостою відмовилися впустити священика та людей, які прийшли провести в останню путь покійного. Була викликана поліція для розв’язання конфлікту. Панахиду довелося відправляти на вулиці", - розповів житель села.

Нагадаємо, у селі Сусваль триває конфлікт навколо храму, зокрема щодо перереєстрації громади як юридичної особи. Як повідомляли у Волинській ОДА, громада офіційно змінила підлеглість і перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ. У Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП ж вважають, що охоронний договір щодо збереження церкви, підписаний з настоятелем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, і це «на законних підставах дає йому право захищати свій храм».

«Такий же договір, не анулювавши попередній, Міністерство культури та релігії України укладає з новопризначеним священиком ПЦУ. Виникає прецедент, який поглиблює протистояння», – йдеться у повідомленні єпархії.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бог один а гроші різні
Відповісти
А мені цікаво, чи ці "прихильники" церкви країни-агресора вірять в Бога? І чи вони коли-небудь задумувалися, в чому суть віри християнської? І чи задувалося ось це бидло, яке прикривається вірою, на якій воно живе землі, і чи ця земля потребує захисту від путінсько-кирилівської "віри"?
Відповісти
Для чого писати брехню.Все було не так.Волинь пост помойка.Фу.
Відповісти
А що читати? Як не Волиньпонос, то Воньвніс,де коментарі ще й обрізають.
Відповісти
РПЦ МП- це є філіал ФСБ.
Відповісти
Нічого не змінилося, Москва ніколи не випустить з своїх лап такий центр для промивання мозгів.
Відповісти
Насправді усе міняється. І міняється саме тому, що є люди, які не миряться з ситуацією, активно викриваючи агентів Путіна-Кирила, чи пояснюючи нашому бидлу, в чому суть справи. Після прийняття закону про церкву процес переходу до ПЦУ активізується. Упевнений, що через років 5 - 7 московські попи стануть анахронізмом, на який будуть спускати собак.
Відповісти
Чомусь до нас в психлікарню сповідати чи проводити інші ритуали приходять тільки канонічні священики.
Відповісти
Волиньпост, доводжу до Вашого відому, що з ПЦУ підписаний новий охоронний договір, в якому вказано, що попередній охоронний договір скасовується автоматично.
Відповісти
Не даром це село раніше називали Жовтневе ,там мізки поліщуків промиті кацапською "правдою" ,вони навіть село не хотіли перейменовувати на честь героя ,який загинув в боротьбі з російською чумою і до сьогоднішнього дня не признають нову назву ,то що від них хотіти ,московський піп там править бал .
Відповісти
Останні новини
На Волині священник та прихильники УПЦ (МП) не пустили похоронну процесію у храм. ФОТО
20 січень, 2020, 16:26