У Кабміні для українців придумали новий податок

У Кабміні для українців придумали новий податок
Українців, які їдуть відпочивати за кордон, хочуть змусити платити податок.

На закритому засіданні уряду голова Державного агентства з питань туризму та курортів Олена Шаповалова запропонувала ввести податок обсягом 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, що виїжджають відпочивати за кордон, ‒ пише Дзеркало тижня.

Про деякі подробиці закритого засідання уряду, яке традиційно проходить по понеділках, розповіли народні депутати з ВО «Свобода».

«Цікаво, що її виступ ‒ гарна презентація, яку чомусь було присвячено не перспективам розвитку туризму, а кількості проведених нарад на цю тему. Проте чи не єдиним конкретним заходом, який запропонувала пані Шаповалова, є ініціатива ввести податок обсягом 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, що виїжджають відпочивати за кордон», ‒ заявив народний депутат Ігор Швайка.

За словами парламентаря, на новому податку держагентство розраховує заробити 16,8 млн грн, які обіцяє витратити на розвиток туристичної галузі. У своєму виступі Шаповалова також зазначила, що для розробки концепції Державної цільової програми розвитку туризму Держагентство залучило авторитетну міжнародну консалтингову компанію.

«Нам так і не вдалося дізнатися у пані Шаповалової, що це за агентство, але ми готуємо депутатське звернення з приводу того, хто профінансував цю роботу, і в якому обсязі були виділені кошти», ‒ сказав Швайка.

За його словами, в кінці виступу глави Держагентства, премʼєр-міністр Микола Азаров попросив уточнити статистичну інформацію про кількість укладених контрактів між субʼєктами туристичної галузі України.

«Однак, цієї інформації у пані Шаповалової не виявилося, на що глава уряду попросив її вести таку статистику», ‒ розповів депутат.

У «Свободі» вважають, що ініціатива про введення туристичного податку буде мати продовження. З іншого боку, представники Партії регіонів вважають підтримку будь-яких ініціатив, повʼязаних із оподаткуванням в туристичній галузі передчасними.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От сміхота!
Одні ж депутати скільки розкошеляться
Відповісти
Останні новини
У Кабміні для українців придумали новий податок
04 червень, 2013, 13:22