Кожен район на Волині матиме електронну карту-схему своєї території

Кожен район на Волині матиме електронну карту-схему своєї території
Керівників райдержадміністрацій, районних архітекторів та очільників сільрад на Волині зобов’язали переглянути свою роботу щодо виділення земельних ділянок під забудову.

Про це йшлося 4 червня під час наради щодо планування і будівництва у місцевостях, де можливе затоплення річковими і ґрунтовими водами.

За словами першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Олександра Башкаленка, підтоплення трапляються тільки там, де є проблеми із водовідведенням, особливо там, де його взагалі нема. А на подолання наслідків підтоплень потрібні великі кошти, яких область немає.

Тому, наголошує Башкаленко, перш ніж виділяти землю під будівництво, влада на місцях мусить думати про водовідведення та інші інженерні комунікації.

Ще з 2004 року облдержадміністрація має карти-схеми територій, де можливе підтоплення. Саме на ці схеми й повинні орієнтуватися чиновники при виділені ділянок під забудову, наполягає віце-губернатор. Аби було чітко зрозуміло, на яких ділянках не можна починати будівництво без водовідведення, щоби в майбутньому уникнути підтоплень.

Впродовж тижня копії цих карт-схем надішлють у 129 сільрад на Волині, а також усім головам райдержадміністрацій та районним архітекторам.

Також Башкаленко повідомив, що цьогоріч розпочнуть розробку електронного планування територій усіх районів області. Завдання – аби кожен район мав електронну карту-схему планування своєї території.

«Усі 129 сільрад будуть внесені у ці схеми для того, щоб було видно, які проблеми є», – зазначив посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому за це раніше не думали. Чи було вихідно тоді продати тю землю, а собі хай потім і всі думають. Може воно так і треба.
Відповісти
наприклад в Любешові біля річки (на фото зверху) роздавали землю під забудову то тоді там було високо і ніколи не підтоплювало, а зараз річка заросла, замулилась і топить пів района, а замість того щоб почистити річку та влада збудувала дамбу де самий Любешів не топить зато топить всі ближні села і так буде далі поки не почистять річку!!!
Відповісти
Останні новини
Фотовиставка Діми Goami
04 червень, 2013, 14:00
Кожен район на Волині матиме електронну карту-схему своєї території
04 червень, 2013, 13:36