На Волині ДАІшники зловили пʼяного маршрутчика. ФОТО

На Волині ДАІшники зловили пʼяного маршрутчика. ФОТО
ДАІ Волині перевіряє підприємства, які надають послуги з перевезення пасажирів.

На сьогоднішній день перевірили 62 суб’єкти господарювання, оглянули 415 автобусів, що використовуються для надання послуг, з них 29 – технічно несправні, ‒ повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Щодо безпосередньо порушень законодавства водіями, то зафіксовано 33 факти перевищення швидкості, 84 – перевезення пасажирів понад встановлену кількість, 24 – порушення правил зупинки стоянки та один факт керування в стані алкогольного сп’яніння тощо.

Зокрема працівники відділу ДАІ Луцького МВ під час здійснення нагляду за дорожнім рухом у Луцьку на проспекті Волі зупинили автобус «БАЗ» для перевірки на правомірність керування ним. Під час перевірки встановлено, що 46-річний водій рішенням Луцького районного суду позбавлений права керування терміном на 12 місяців.

Згідно з чинним законодавством, щодо нього склали адміністративний протокол за частиною 3 статті 126 КупАП, що тягне за собою накладення штрафу (від 510 до 850 грн). Автобус затримано на майданчик тимчасового тримання транспортних засобів.

Також у Камені-Каширському виявили 52-річного водія, який керував мікроавтобусом Mercedes-Benz не тільки з технічними несправностями гальмівної системи, а й перебував у стані алкогольного сп’яніння.

На водія складено адміністративні протоколи за частиною 3 статті 121 (керування водієм транспортним засобом, що підлягає обовʼязковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов,) та частиною 2 статті 130 (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого спʼяніння). Транспортний засіб затримано на майданчик тимчасового тримання транспортних засобів. Варто відзначити, що водій раніше вже притягувався за керування в стані алкогольного спʼяніння.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині ДАІшники зловили пʼяного маршрутчика. ФОТО
04 червень, 2013, 15:32