Фірму-орендаря виселили з монастиря Бернардинів

Фірму-орендаря виселили з монастиря Бернардинів
Уже понад рік у центрі Луцька незаконно займають понад 100 квадратних метрів торгових площ.

Вигнати з приміщення бізнесменів, які там оселились, ніяк не може прокуратура. В приміщенні колишнього монастиря Бернардинів господарює магазин. Пам’ятку архітектури підприємці використовують без жодних договорів та на безоплатній основі, ‒ пише ТРК «Аверс».

Одну з Луцьких приватних фірм намагаються через суд спровадити з колишнього монастиря Бернардинів. Вкотре представники регіонального відділення фонду Держмайна доводять ‒ державні квадратні метри використовують незаконно, чим завдають збитків державі на сотні тисяч гривень.

Головний спеціаліст-юрисконсульт регіонального відділення Фонду Держмайна Ольга Божкова зазначила: «Регіональне відділення звернулося до Господарського суду із позовом до приватного підприємства «Домінанта» у зв’язку з тим, що останнє після закінчення терміну дії договору оренди не звільнило приміщення».

З 2009-го року частину келій колишнього Монастиря Бернардинів орендувала одна з Луцьких приватних фірм. 105 квадратних метрів, на проспекті Волі, 2 ‒ під торгівлю промисловими товарами. Понад рік тому закінчився термін угоди про оренду. Та звільнити приміщення від орендарів і досі не можуть. Та ще й, як з’ясувалось, бізнесмени і впродовж дії договору були не зовсім чесними.

«Працівниками регіонального відділення було здійснено перевірку виконання умов договору оренди для того, щоб вирішити питання, чи продовжувати чи не продовжувати договір. Було встановлено, що в цьому приміщенні знаходиться не сам орендар, а суборендар в особі ломбарду», ‒ пояснила пані Божкова.

Яким чином замість магазину в келіях функціонував ломбард, орендодавці зрозуміти не можуть. Адже для того, аби надавати приміщення у суборенду фірма мала отримати додаткові погодження та дозволи. Це передбачено договором.

Втім, просити дозволу бізнесмени не стали, а розпорядилися майном на свій розсуд. Відтак, угоду про оренду з порушниками не продовжили. Тим більше, що таке партнерство не було узгоджене з міністерством культури.

Головний спеціаліст-юрисконсульт регіонального відділення Фонду Держмайна розповіла, що повинно бути ще погодження міністерства культури України, оскільки це ‒ пам’ятка національного значення і станом на 30 квітня такий дозвіл Міністерством культури не був наданий.

Та, попри це, квадратні метри без жодних договорів продовжують займати бізнесмени. Нині там працює магазин іграшок.

Після тривалої судової тяганини колегія суддів Волинського господарського суду ухвалила: звільнити орендовані приміщення та стягнути з «Домінанти» на користь держави 152 тисячі гривень.

Представники цієї фірми відмовились від коментарів на камеру та клопотали у суді заборонити відеозйомку. Ймовірно, що відповідачі оскаржуватимуть рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...не сам орендар, а суборендар в особі ломбарду», ‒ пояснила пані Божкова..." Крутая лексика у чиновницы. Дальше еще интереснее: "...продовжують займати бізнесмени. Нині там працює магазин іграшок. .." Так что же там на самом деле?
Відповісти
Останні новини
Фірму-орендаря виселили з монастиря Бернардинів
04 червень, 2013, 16:37