Австрійці таки будуватимуть сміттєпереробний завод під Луцьком

Австрійці таки будуватимуть сміттєпереробний завод під Луцьком
Австрійська компанія «AVE Group» має намір організувати на Волині переробку та утилізацію твердих побутових відходів.

Зустріч керівництва австрійської компанії «AVE Group» із головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком, його заступником Едуардом Стоєвим та Луцьким міським головою Миколою Романюком відбулася 4 червня, ‒ повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Під час розмови топ-менеджери «AVE Group» повідомили про наміри відкрити в області своє представництво та розпочати діяльність зі збору, переробки та утилізації твердих побутових відходів.

«Ми з 2005 року працюємо в Україні, починали із райцентру в Закарпатській області, потому налагодили роботу на Івано-Франківщині, у Львові та Ужгороді. У нас є чітке бачення бізнесу і компанія хоче працювати в Західній Україні», ‒ повідомив керівник «AVE Group» Гельмут Бургер.

Він також звернув увагу, що компанія впроваджує європейську систему поводження з побутовими відходами, застосовуючи сучасні технології та техніку на зборі сміття та у його переробці.

«Ваші пропозиції нас зацікавили в контексті збільшення відсотка твердих відходів, які перероблятимуться, а отже – об’єми захороненого сміття мінімізуватимуться. Це вагома перевага – менша шкода екології краю», ‒ зазначив Борис Клімчук.

Разом із тим, голова облдержадміністрації запропонував представникам «AVE Group» звернути увагу на ще декілька перспективних напрямків діяльності: збір і вивезення побутового сміття із зони Шацьких озер, утилізацію медичного біологічного матеріалу та одноразового медичного інструментарію.

«Щодо Шацьких озер, то щодня в гарячий сезон їх відвідує до 30 тисяч людей, тому об’єми роботи будуть чималі», ‒ зазначив Клімчук.

Сторони домовились щодо розробки концепції майбутньої діяльності «AVE Group» на Волині. Тож, подальша співпраця буде розвиватися уже згідно з документом.

Разом із тим керівник «AVE Group» Гельмут Бургер підкреслив, що компанія дуже зацікавлена у тому, аби якнайшвидше розпочати діяльність в області, бо бачить тут перспективи розвитку.

«У вас є досвід та технології, у нас – бажання співпрацювати та залучати іноземний капітал в економіку краю. Тому інтерес взаємовигідний», ‒ резюмував голова ОДА.

Представники «AVE Group» в межах візиту також побували на полігоні твердих відходів у селі Брище Луцького району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Австрійці таки будуватимуть сміттєпереробний завод під Луцьком
04 червень, 2013, 17:49