Волинські паломники відвідали Болгарію та Грецію. ФОТО

Волинські паломники відвідали Болгарію та Грецію. ФОТО
Понад сорок прочан Волинської єпархії УПЦ КП уперше здійснили подорож до святинь Болгарії та Греції.

Паломництво організував володимирський районний декан протоієрей Євген Шевчук, ‒ повідомляють у прес-службі єпархії.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла духовно окормлювали це богомілля: помічник декана протоієрей Микола Гінайло, настоятелі парафій Апостола Йоана Богослова с. Зоря священик Віталій Іванів та Введення Пресвятої Богородиці с. Березовичі протоієрей Микола Баган.

Паломників вразила краса Болгарії, особливо монастир Рила, заснований у X ст. святим Іваном Рильським і його учнями. Тут зберігаються реліквії Болгарської Церкви, ‒ зазначають у єпархії.

Решту днів прочани присвятили Греції. У м. Солунь вони підносили молитви у храмах Великомученика Димитрія Солунського Мироточивого, Святої Софії (VII ст.), Святителя Григорія Палами, Преподобної Феодори. У м. Верія – відвідали дзвіницю Апостола Павла, де він проповідував, скит Йоана Предтечі, монастир Богородиці Сумелійської з чудотворним образом «Панагія Сумела». У м. Суроті – обитель Йоана Богослова, де знаходиться могила афонського старця Паїсія Святогорця, мощі подвижника і чудотворця ХХ ст. преподобного Арсенія Каппадокійського.

Знаковою подією було славлення воскреслого Христа, коли до волинської групи приєдналися православні Сербії та Румунії: у спільній молитві злітало різномовне «Христос воскрес!»

Чудове враження справили монастирі біля м. Каламбака. Їх ще називають «Метеора», тобто «вознесені в небо». На завершення богомольці вшанували величні святині на острові Корфу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А підписати важко було???
Відповісти
а давай Юра побільше таких новин. Як хто на Світязь зїздив, на море, в Голандію. Всім буде дужже цікаво, як цікаво і про цих туристів...
"духовно окормлювали це богомілля" - головне чим по дебільнішому висловлюватись, баранам всеодно :)))
Відповісти
Останні новини
Волинські паломники відвідали Болгарію та Грецію. ФОТО
04 червень, 2013, 19:19