Нардепи впевнені, що російська мова стане офіційною

Нардепи впевнені, що російська мова стане офіційною
На сесії парламенту, яка почнеться наступного тижня, Партія регіонів має намір зайнятися реалізацією передвиборчих обіцянок Віктора Януковича щодо офіційного статусу російської мови.

Про це пише ЗІК.

Як повідомило виданню «Сегодня» джерело у керівництві Партії регіонів, у передвиборчому штабі партії впевнені: це єдина можливість для регіоналів посісти перше місце на парламентських виборах за партійними списками.

«Серед ключових законопроектів, які ми маємо намір прийняти, – закон про мовну політику Колесніченка і Ківалова. Цей проект активно підтримує і лідер фракції Олександр Єфремов. Щоправда, не впевнений, що нас підтримають колеги з партії Литвина, але 226 голосів є і так», – розповів перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

Також, за його словами, на новій сесії не буде перешкод для законопроекту про вибір мови виховання у дитсадках, який не змогли внести до порядку денного у січні через нестачу голосів: «Те, що не було 226 голосів, це не політична позиція, а звичайне нехлюйство».

В опозиції ці кроки сприймають вороже.

«Цим хочуть звузити права української як державної мови, що суперечить Конституції, заявив нардеп від НУ-НС, лідер УНП Юрій Костенко. – Не можу говорити за всю опозицію, але члени УНП будуть перешкоджати прийняттю закону».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Очень нужный законороект!!!
Да, русскому языку!!!
Відповісти
Останні новини
Нардепи впевнені, що російська мова стане офіційною
02 лютий, 2012, 13:49