Як зловити коропа зимою: секрети вдалої риболовлі*

Як зловити коропа зимою: секрети вдалої риболовлі*
Сьогодні, напевно, складно знайти риболова, який би не любив коропа. І не дивно! Адже саме ця риба гарно плодиться, швидко росте та має хороші смакові властивості. Разом з тим, м’ясо коропа містить велику кількість корисних білків та жирів, які практично повністю засвоюються нашим організмом. Не дарма ж коропа вирощують у багатьох країнах світу. Але як зловити бажану рибку в зимову пору?

Насправді, впійманий зимою короп являється справжнім трофеєм для кожного риболова. А все тому, що поведінка цієї риби взимку досить непередбачувана. Приміром, відомо, що короп любить теплу воду з достатньою кількістю повітря під льодом. Через це його варто шукати в місцях з великою кількістю водоростей, очерету, поблизу теплих струмків, водосховищ, в глибоководних ямах та ставках з наявністю значного трав’яного покриву влітку. До того ж, в холодну пору короп клює певними підходами. Тобто, він з’являється на кілька хвилини і ховається знову. А найкращим періодом для ловлі вважається післяобідній час.

Чим та на що ловити коропа?

Найперше, що знадобиться, це – вудочка з хорошою котушкою, розрахованою саме на цей вид риби. Як правильно підібрати котушку для коропа можна дізнатися, перейшовши по URL. Разом з тим, серед всього переліку поплавків краще купувати двоскладні моделі, завдяки яким відбувається візуалізація навіть найменших дотиків. Не менш важливе значення має і приманка для риби, обирати яку варто, дотримуючись кількох рекомендацій:

• Приманка менших розмірів приверне увагу більшої кількості риби.
• Взимку не варто додавати до наживи велику кількість муки та масел. Оптимальний об’єм рибної муки – до 25%.
• В процесі активного пошуку коропа можуть використовуватися як живі насадки (черв’як, мотиль), так і натуральні аромати в малій кількості. Якщо використовуєте мотиль, то аромати можна не додавати.
• Короп добре ведеться на перемелені сухарі та подрібнену макуху соняшника. В малій кількості можна використовувати манку, кукурудзу, перловку.
• Час від часу варто розкидати по кілька приманок навколо зони ловлі риби.

Не забувайте також подбати про розмір лунки. Оскільки короп – риба велика, то для свердління коропових лунок краще брати бур з розмірами в 130-150 мм. Після того, як лунка готова, її краще притінити. Зробити це можна за допомогою виготовленої власноруч кришки з прорізами, або присипавши снігом. В процесі ловлі звертайте увагу навіть на найменший рух поплавка в бік, вверх чи вниз. Кожен такий маневр варто перевіряти підсічкою.

І це далеко не весь перелік секретів для вдалої ловлі коропа зимою. Головне – запастися терпінням!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зловити коропа зимою: секрети вдалої риболовлі*
27 листопад, 2019, 18:48