Просила вимкнути російський серіал: з автобуса Луцьк-Київ висадили дівчину загиблого волинянина Миколи Сорочука. ФОТО, ВІДЕО

Просила вимкнути російський серіал: з автобуса Луцьк-Київ висадили дівчину загиблого волинянина Миколи Сорочука. ФОТО, ВІДЕО
Дівчину нещодавно загиблого на Донбасі Миколи Сорочука Ярину Чорногуз і волонтерку Анастасією Конфедерат висадили з автобуса, яким вони їхали з Луцька до Києва.

За словами госпітальєрки, вона просила водія вимкнути російський серіал. Про це дівчина написала на своїй сторінці у фейсбуці.

«Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився», - йдеться у дописі.

Ярина Чорногуз розповіла, що після того, як вона з подругою почали наполягати на тому, щоб водій вимкнув серіал, той спочатку почав вибивати з рук дівчат телефон, на який вони фільмували конфлікт, а потім почав вимагати дізнатися думку більшості пасажирів автобуса.

«Я повернулася і пояснила все те саме людям, і чи їм принципово дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути. На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії і що їй байдуже на каком язикє і що ми вбивці, що їздимо на війну, що вона нас туди не посилала. Решта автобуса просто промовчала. Згадку, що я вертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима», - пише дівчина загиблого волинянина.

Госпітальєрка додає, що перед поїздкою, водій погрожував поїхати без неї, якщо вона не прийде о 18:30, хоча квиток дівчина купила на 19:00. В результаті водій запізнився сам і приїхав о 19:06 і проігнорував прохання диспетчерки фірми вимкнути російське кіно та вибачитися за погрози.

«Нас двох - волонтерку аерозвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно», - написала Ярина Чорногуз.

Госпітальєрка просить допомогти знайти дані про водія, а компанію Busfor.ua просить пояснити, чому на рейсах працюють водії, які дозволяють собі так принижувати клієнтів і не поважати їхні права. Крім цього дівчата просять повернути кошти за квитки.

«Своїх друзів та читачів я закликаю не вести себе пасивно, коли нас насильно за наші ж гроші на автобусних рейсах запихають продуктом окупанта. Особливо зважаючи на те, що наше право не чути російськомовний продукт окупанта в публічному просторі захищає закон "Про функціонування української мови як державної". Те, що сталося зараз із нами з Настею - наслідок такого багаторічного толерування й байдужості», - підсумувала дівчина.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото чоловіки пішли, щоб мали їх підтримати то вони бруд на них ллють.
Відповісти
Віктору: бо в тебе забули спитати про кіно-продукцію Зеленського...

думці: з такими як ти, які через 6 років війни з кацапами думають що це гражданскаявойна, ворогів не треба...
Відповісти
чекайте, вони ж самі поставили умови - "Ми зупиняємо автобус". їх ніхто не висаджував.
Відповісти
Александру і 111: якби ви були в тому автобусі, сиділи б з опущеними очима і нічого б і не бекнули, під себе хіба сходили...
Відповісти
По коментах видно скільки в Україні хохлятського гнилого бидла ,і шкода що в автобусі їхали сцикуни ,яким пофіг ,що недороблнеений шофер ображав патріоток .Цей придурок ще нарветься на нормальних Українців ,а всякі деди і александри з вікторами -це сміття ,яке треба змести з тіла України .
Відповісти
Дєду: а так, як твоя свобода, нешановний, закінчується біля паРАШІ, чи звідки ти там строчиш, можеш в такій ситуації просто мовчати, а Українці не будуть просто задовольнятися "тим що є", і повинні відстоювати свої права!
Відповісти
Я не зрозуміла? Чому ті, що мали би захищати ціх двох дівчат ( волонтерку і її подругу) (тобто ті, що себе вважають чоловіками, а насправді, гівно а не чоловіки), їх обвинувачують? Ганьба, цим "чоловікам".
Відповісти
Я не зрозуміла, чому ті, що мали би захищати волонтерку і її подругу (тобто чоловіки), їх обвинувачують. Вони мали би захищати їх, а не навпаки.
Відповісти
Володар не буде говорити мовою раба. Раб буде говорити мовою володара.
Люди- хто ви в себе вдома?
Відповісти
водія - на передову !..
Відповісти
Ти спочатку разом з Родрігесом нік український напиши, а потім тут когось повчай!
Відповісти
А ти я бачу тільки-но з передової повернулась? :)
Відповісти
Я особисто не дивлюсь ні російські ні українські, взагалі ніякі серіали... але сісти в громадський транспорт і вимагати, щоб весь автобус перекувався під твої забаганки, влаштувати істерику і робити з цього сенсацію... ну вибачте
Відповісти
СебастіанУ: а який це український нік? І яке відношення це має до теми піднятої цією статтею ?
Відповісти
а тепер давайте через призму закону чи мав право водій демонструвати будь який фільм , мав якщо сплачені роялті за використання авторського права. А тут сумнів що його контора їх сплачує. а за це штрафи і т.д
назву перевізника і піб водія.
Відповісти
Дивлячись який фільм.Але зважаючи на психічний стан дівчат може треба було взагалі все вимкнути.Напевно треба час щоб люди прийшли в норму.
Відповісти
Яке свинство? На фронт вас сучар разом з тим прокацапським водієм.Як ми живемо з такими непатріотами.Хлопчина за них загинув.
Відповісти
А от якби мовне питання так не ставили і не викручували на державному рівні і не цькували цим питанням людей, як у багатьох цивілізованих країнах де державними є 2-3 мови, то може і не було б в нас багатьох проблем! Але ж це комусь треба?! А мізків і розуму не вистачає припините це все і поставити крапку! Допоки так є - будуть завжди такі проблеми виникати! Країна в нас одна але у Центрі, на Сході, да і у зоні бойових дій багато людей російською розмовляють і ця дівчина цього не знає? Куди вона повертається, там хлопцям російськомовним вона теж зауваження робить? Не думаю! Так що проблема ця на державному рівні!
Відповісти
факт: де ти побачив цькування людей за російську мову? Тут ситуація якраз навпаки - через таких як ти, яким какаяразніца, маємо окуповані території і війну з "братнім" народом, який веде її усіма можливими методами(гібридно), включно з навіюванням своєї "братності та б*гоізбраності", де ти в світі бачив таку ситуацію в країнах з 2-3 державними мовами??

Раз модератор пропустив

яке їхало: тобі, мразь, ніхто слова не давав
Відповісти
А думати нам ще можна, чи тільки по волонтерськи? Бо тільки так правильно?
Відповісти
Люди в країні йде війна і тільки від нас залежить те як ми будемо сприймати людей-героїв, які справді дуже багато зробили для нашої безпеки! А сидіти вдома і говорити різні неприємні речі на людей які захищають нашу країну і віддають життя за для того щоб ми жили- це низько!!!! Та завдяки нашим героям - військовим та волонтерам ми вільно пересуваємося та живемо! Майте хоча б трохи поваги до цих людей!Ви повинні дякувати, що вони там за нас воюють а не розказувати кому і як жити і що робити сидівши вдома біля своєї сім'ї!!!!!!
Відповісти
скільки "патріотів" поназбирувалось, що аж гидко. В країні війна, а всюди фестивалі, концерти, фейєрверки. одні надягнуть вишиванки і б"ють себе у груди і кричать "Слава Україні", а інші гинуть в АТО. хай би наші можновладці своїх дітей на війну віддали. можливо тоді б це, комусь вигідне, "АТО" відразу припинилось?
Відповісти
Захищати водилу-сепара можуть тільки ті, які "ховали" своїх дітей від АТО і самі "ховалися". А дівчата молодці!
Відповісти
Захищати водилу-хама можуть тільки ті, які "ховали" своїх дітей від АТО і самі "ховалися". А дівчата молодці!
Відповісти
Недалекі, пишіть зразу в коментах "какаяразніца".
Вони ваші сраки захищають.
Сидячи на дивані легко обсерати ЗАХИСНИКІВ, прийдіть побекайте до собору, коли ховали Миколу.
А російські серіали - шлак для домогосподарок.
Соромно що біля мене, у Луцьку живе стільки біомасси.
Відповісти
Не подобається рос мова- закрили вуха/взяли навушники і тихенько їдемо далі. У нас пів країни розмовляє рос мовою. І не "висадили". Вони самі наполягли вийти
Відповісти
Це публічне місце, до речі, тому трансляція продукту росмовою викликає запитання. Чому європейські країни добре живуть? Бо їх об'єднує мова, віра, вам в польському автобусі серіал іншою ніж польська не побачити, і це нікого не дивує.
А біосміття нажаль не викинеш та не перевиховаєш, в країні повинні бути створені умови, за яких цим помічниками і прибічникам окупантів має бути не комфортно. Тоді самі повтікають. Дівчата молодці. Пасажири виявились нікчемами. Водії - сором.
Рано чи пізно війна закінчиться, а сміття в головах ватних лишиться.
Відповісти
Будь ласка норму закону з посиланням на заборону використання інших мов в публічному місці в студію.
Відповісти
Закон номер – 5670-д  зобов'язує використання української мови у публічному просторі, державному та комунальних секторах, у сфері обслуговування, у підписах та маркуванні товарів та послуг. Це, зокрема, стосується і медичної допомоги, і обслуговування на транспорті, і у публічних закладах. Комп’ютерні програми повинні будуть мати інтерфейс державною мовою та/або англійською мовою або мовами Євросоюзу.  У театральних виставах та при дубляжі кінофільмів також використовуватимуть українську.  На телебаченні, в інтернеті та друкованих ЗМІ. Скрізь. Передбачається, що держава гарантує право на отримання освіти державною мовою.
Відповісти
Останні новини
Просила вимкнути російський серіал: з автобуса Луцьк-Київ висадили дівчину загиблого волинянина Миколи Сорочука. ФОТО, ВІДЕО
27 січень, 2020, 22:41