У Києві поставлять памʼятник Стіву Джобсу

У Києві поставлять памʼятник Стіву Джобсу
У парку КПІ з'явиться IT-парк зі статуями Джобса, Гейтса і Глушкова.

Також планується проведення бездротового інтернету на всій території зони відпочинку, ‒ пише Дзеркало тижня.

У парку КПІ наступної весни зʼявиться IT-парк. Придумав його студент Микола Гилко, який переміг у конкурсі «СтратегіЯ». Усі центральні доріжки парку викладуть плиткою у формі знака електронної пошти @. А в центрі встановлять скульптури Стіву Джобсу, Білу Гейтсу і академіку, засновнику інституту кібернетики Віктору Глушкову. Також планується і проведення Wi-Fi, для того щоб молодь могла працювати прямо на свіжому повітрі, а також ‒ нові лавочки та прокат туристичних килимків.

Правда, в ректораті університету над цією ідеєю пообіцяли подумати. «Wi-Fi на галявині ‒ це, звичайно, цікаво. Головне, щоб вони використовували його для бізнесу, а не для перегляду фільмів або ще чого. Ну і взимку, звичайно, з компʼютером у парку не посидиш. Ми обговоримо цю ідею», ‒ пообіцяв проректор КПІ Володимир Тимофєєв.

У столичній адміністрації вже шукають інвесторів для IT-парку. «Цей конкурс ми проводимо другий рік. У 2012-му було відібрано десять робіт школярів та студентів, шість з яких вже реалізовані. Серед них була і робота Миколи Гилко ‒ він запропонував встановлювати на всіх відомих історичних памʼятниках столиці QR-коди (спеціальний код, який зчитує смартфон або планшет, а на екрані висвічуються всі дані про об'єкт, причому безплатно). І з наступного тижня перші коди вже будуть встановлені. Для парку ми шукаємо спонсорів», ‒ розповів заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм, а какая ФОРМА у знака электронной почты @? В статье на ZN, так и пишется в ФОРМЕ. Ну, и вы дерете не задумываясь.
Відповісти