Який вигляд матиме сквер авіаторів у Луцьку. ФОТО

Який вигляд матиме сквер авіаторів у Луцьку. ФОТО
Оголосили переможця всеукраїнського відкритого архітектурного бліц-конкурсу на кращу концепцію облаштування скверу на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського.

Нею стала лучанка Ольга Федорчук. Саме її концепцію візьмуть за основу при створенні майбутнього проєкту, - йдеться на сторінці Луцької міськради.

Зауважимо, що конкурс тривав впродовж жовтня місяця минулого року.

Нагадаємо, депутати Луцькради ще у лютому 2018 року «дали добро» на створення тематичного скверу авіаторів на вулиці Президента Грушевського, 1. Тим самим вони поклали край ідеї відкрити на цьому місці ресторан швидкого харчування McDonalds.

У вересні цього року оголосили всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу концепцію облаштування скверу на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського в місті.

Загалом на конкурс подали 19 проєктів майбутнього скверу авіаторів. Географія учасників охопила практично усю Україну: Одеса, Луцьк, Вінниця, Львів, Дрогобич, Володимир-Волинський, Дніпро. Усі роботи були виставлені на вулиці Лесі Українки, тому лучани мали змогу взяти участь в громадських обговореннях.

23 січня 2020 року провели засідання журі всеукраїнського конкурсу, де було визначено трьох переможців. Перше місце зайняв проєкт лучанки Ольги Федорчук, яка отримає премію в розмірі 25 000 гривень. Саме її концепцію візьмуть за основу при створенні майбутнього проєкту.

Облаштувати сквер авіаторів планують в 2020 році.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарно, тільки тема авіації не розкрита (від слова "зовсім").
Відповісти
Молодець !!!
Відповісти
Проект гарний,але заголовок не відповідає історичній давності.М.Грушевський не був президентом,а головою Центральної Ради.
Відповісти