Демонтують луцьке кафе, де «засвітилися» комуністи. ДОКУМЕНТ

Демонтують луцьке кафе, де «засвітилися» комуністи. ДОКУМЕНТ
Літнє кафе та торгівельний кіоск біля кафе «Бригантина» у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки демонтують, бо його поставили незаконно.

Відповідне рішення 5 червня прийняв виконавчий комітет.

АНТИЕСТЕТИЧНО І НЕЗАКОННО

Зі слів начальника управління архітектури та містобудування Юрія Казмірука торговий кіоск і кафе, встановлені без правоустановчих документів.

Вони не відповідають комплексній схемі розміщення торгових кіосків та літніх кафе у парку. Також їх встановлення суперечить естетичним вимогам.

Про те, що виконавчий комітет не видавав дозволи на встановлення палатки чи кафе біля «Бригантини», підтвердив і заступник луцького міського голови Тарас Яковлев у відповіді на інформаційний запит.

ІСТОРІЯ З КОМСОМОЛЬСЬКИМ ПРИСМАКОМ

Цікаво, що саме на роботу цієї торгової палатки надійшли скарги 9 травня до редакції ВолиньPost. Нагадаємо, що при спробі з'ясувати правомірність її встановлення журналістам пошкодили телефон.

Тоді в наметі за прилавком зі сторони продавців журналісти побачили представників Волинського комітету «Ленінської комуністичної спілки молоді України» (Комсомолу) – його першого секретаря Олександра Кононовича зі своїм братом, головою організації ЛКСМ України «Відродження» Михайлом.

А встановив цей намет підприємець Дмитро Власюк, який водночас є головою Луцької міської молодіжної громадської організації «Авангард».

У 2011 році ця організація вимагала від Луцької міської ради присвоїти звання Почесного громадянина міста Ісусові Христу. Як відомо, така вимога була своєрідною реакцією групи громадських активістів, наближених до Компартії України, на присвоєння такого звання провіднику ОУН Степанові Бандері. Секретарем «Авангарду», який озвучував журналістам таку вимогу, був Олександр Кононович.

ВСЕ ВИРІШИТЬ СУД?

Згідно з рішенням виконавчого комітету, демонтаж повинен провести сам Власюк протягом 15 днів. Якщо ж ні – його примусово демонтують.

Сам же ж Дмитро Власюк зазначив, що оскаржуватиме рішення виконавчого комітету. Пояснює, що був змушений винести кафе з середини «Бригантини», оскільки корабель-кафе затопило. Він говорить, що має договір оренди на кафе «Бригантина».

«Воно затоплене. Неможливо на ньому торгувати, колосальні збитки несемо. І мусимо ставити літні майданчики. І на охорону, продавця і електроенергію працювати, аби не в мінус собі», - каже Власюк.

Підприємець бідкається, що парк не осушується, а рішення виконавчого комітету оскаржуватиме.

«Виконавчий комітет, він як рекомендує, і без судового рішення ніякого демонтажу не може бути», - додає Власюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха-ха! Коніновічі знову отожглі!))) Камсамольци іопані!
Відповісти
А як пан Власюк пояснив факт продажу харчових продуктів товаріщями Кононовичами? У них медичні книжки в порядку?
Відповісти
У зв'язку з відсутністю житла та ділянки під його будівництво завтра вселяємось у помешкання Власюка!
Відповісти
Затопление Бригантины это форс-мажор. Нужно было сразу писать, про невозможность вести предпринимательскую деятельность на арендованном объекте. Ставить в известность, что буду торговать на площадке. Вот с этим уже можно идти в суд. А так остается валить на политические преследования.))
Відповісти
Точно, ці дві журналістки явно вели себе як націонал-фашисти та створювали загрозу життю переслідуваних комсомольців-комуністів!
Відповісти
ІСТОРІЯ!Ти точно говориш,як ПРеваншисти,сталіністи та Інна Мєрскословська...ОСЬ ВОНИ ДІЙСНО ФАШИСТИ!!!
Відповісти
Уже дурачки магазин "Барсучок" снесли на Конякина?Собирали митинги и жильцов и что толку ХХАА! Так же и "Бригантину" снесёте!!!!Мы будем торговать вечно!!!!Да здравствует капитализм и взятки!!!
Відповісти
"Свобода" срочно визовєт торпєдниє катєра і потопіт вражескую брігантіну!
Відповісти
В них є договір про оренду, а влада хоче перешкодити законній підприємницькій діяльності. Владу геть !
Відповісти
Договір про оренду "Бригантини", але не договір оренди парку.
Якщо не помиляюсь, власник "Бригантини" - зовсім друга особа, не Власюк...
Відповісти
канановічі я вас люблю і хочу вас обох!
Відповісти
Аня 100%
Відповісти
Останні новини
Демонтують луцьке кафе, де «засвітилися» комуністи. ДОКУМЕНТ
05 червень, 2013, 13:31