«Покращить добробут лучан», – Покровський про 117 мільйонів на ремонт житла

«Покращить добробут лучан», – Покровський про 117 мільйонів на ремонт житла
Лучани скаржаться на поганий стан багатоквартирних будинків, зведених ще у радянські часи. Серед проблем: потріскані фасади, протікання даху, старі аварійні труби тощо.

Про це у середу, 29 січня, «Конкуренту» сказав засновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» та депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.

Під час сесійного засідання обранці громади ухвалили «Програму капітального ремонту житлового фонду Луцької міської територіальної громади на 2020-2024 роки». Вона передбачає 116 мільйонів 600 тисяч гривень бюджетного фінансування на ремонт багатоквартирних будинків упродовж чотирьох років. А на 2020-й розмір фінансування складає 19 мільйонів 200 тисяч гривень.

Андрій Покровський вважає, що ця програма обов’язково має бути профінансована:

«Це дасть можливість покращити добробут лучан і ми сподіваємося, що містяни відповідально до цього ставитимуться», - заявив Андрій Покровський.

Головна умова програми – обов’язкове співфінансування співвласників будинку. У 2020 році передбачено співфінансування 30/70 (30% сплачують мешканці, 70% – покриває бюджет міста), у 2021 – 40/60, а з 2022 по 2024 – 50/50.

«Лучани повинні займати більш активну позицію та звертатися. Хоча, на жаль, не всі мешканці спроможні зібрати необхідну суму, щоб взяти участь в програмі. Наприклад, пенсіонери. Тому я звертаюся до керівництва міста з проханням вжити необхідних заходів для підтримки цих категорій громадян», – сказав Покровський.

Своєю чергою, голова ОСББ Дмитро Головенко вітає ухвалення програми та рекомендує лучанам не втрачати час:

«Швидше збирайте збори жителів своїх будинків і ви зможете скористатися гарною допомогою. Уявіть, якщо ваш будинок потребує ремонту фасаду, водоканалізаційної системи, даху, проведення утеплення, то на все це ви можете витрати лише 30% від загальної вартості. Якщо вам треба 1 мільйон гривень, то ви зможете зібрати 300 тисяч і виконати роботи вже в цьому році», - зауважив голова ОСББ.

Як узяти участь в Програмі?

Андрій Покровський наголосив, якщо лучани бажають провести ремонт у своєму будинку, але не знають, як підготувати документи, то можуть звернутися до Громадянського Руху «СВІДОМІ». Там вони отримають консультацію та допомогу в їх оформленні.

Загалом, для того, щоб взяти участь в програмі, потрібно повідомити департамент житлово-комунального господарства про такі наміри.

Потім провести загальні збори співвласників чи мешканців будинку, подати звернення, протокол зборів з підписами мешканців та проектно-кошторисну документацію до міської ради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А,яка доля будинків,які відносяться до ветхого фонду?В цих будтнках лягаєш вночі спати з думкою,чи прокинешся вранці живим.Можна створити комісію,яка проведе їх огляд і надасть вичерпну інформацію щодо проживання в цих будинках?Я думаю,що необхідно чим скоріше, щоб ця комісія розпочала роботу і щоб не дай Боже сталось так,як на вул.Рівненській пару років тому.
Відповісти
Останні новини
«Покращить добробут лучан», – Покровський про 117 мільйонів на ремонт житла
29 січень, 2020, 19:54