Чому у Луцьку водії маршруток продовжують брати готівку

Чому у Луцьку водії маршруток продовжують брати готівку
У Луцьку обговорювали, як вирішити проблему оплати у маршрутках, адже із запровадженням е-квитка готівковий розрахунок заборонений, та люди і далі продовжують оплачувати проїзд грошима.

На цьому наголосив начальник управління транспорту Луцької міської ради Володимир Степанов під час круглого столу, який організували 31 січня Громадянський Рух «СВІДОМІ» спільно з депутатом Луцької міської ради Миколою Яручиком, - пише ІА "Конкурент".

Він пояснив, що управління транспорту не може вплинути на перевізників щодо того, що водії беруть готівку при оплаті за проїзд.

«Більш ніж 25 років люди іншої системи оплати не знали. Тут комісію провести не вийде, треба поміняти свідомість людей. Проводити більш жорсткі методи контролю», – пояснив Степанов.

А якщо хтось платить готівкою – треба робити зауваження, – додав він.

Депутат Микола Яручик поцікавився, чи існує гаряча лінія, щоб інформувати управління транспорту про недобросовісних водіїв. Начальник управління транспорту та зв’язку відповів, що пасажири можуть фіксувати порушення і звертатися за телефоном до перевізника та повідомляти йому про ситуацію.

До слова, ідея круглого столу з’явилася не випадково, адже три місяці тому в Луцьку запровадили електронний квиток. Це викликало чималий резонанс у містян, а також негатив, заперечення, але згодом – прийняття і розуміння. Під час зустрічі прозвучало чимало пропозицій, які, запевнив Володимир Степанов, візьмуть до уваги. А також очільник транспортного управління відповів на найбільш поширені запитання.

Громадянський Рух "СВІДОМІ", засновником якого є політик та бізнесмен Андрій Покровський, передасть пропозиції містян до Луцької міської ради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Законом України громадянин України мае право на готівкоаий проїзд!!!!!!!!
І хоть вкусіть себе за пяту точку Вам закон цей не змінити!!!!!
Відповісти
Що ж тут думати - зробіть оплату по карточці 5 грн, а готівкою - 6 грн... і побачите - люди самі картки собі покупують і про готівку забудуть !!!
Відповісти
Зробіть готівкою проїзд по 7, карткою 6, проблема вирішиться, досить таки швидко
Відповісти
Вирішення проблеми дуже просте - запровадити продаж у водія одноразових квитків (тобто на одну, а не на дві чи три поїздки) по встановленими тарифу 6 грн. Ці квитки повинні мати QR-код, який буде зчитуватись валідатором та контрольними пристроями. Це одночасно вирішить багато інших проблем - як мають оплачувати люди з навколишніх сіл, приїжджі туристи, лучани, в яких скінчились гроші на електронному квитку, або сіла батарея у тих, хто розраховувався телефоном зі встановленим додатком Сітікард.
Відповісти
Їхала 25-ю, 90% пасажирів платили готівкою. Жах
Відповісти
Ну і нормально. Вот заходиш ти у автобус на картці не хватає грошей на картці заплати грошима. А якщо вже на те пішло то де ваші контролери??? Скільки раз бачив таке, що заходять у автобус або навіть не користуються карткою, або якщо і користуються і не вистачає грошей просто сідають і їдуть ніби нічого не сталось. Чому ніхто цього не контролює? Де контролери. Чому я маю кожного разу йти пішки через три вулиці щоб поповнити картку, трачу кучу часу, а хтось може ось так просто сісти і поїхати???
Відповісти
Що робити іногороднім гостям нашого міста?
Відповісти
1. Чому досі не можна платити системою pay pass?
2. Чому в маршрутках нема wi-fi? Користуюсь додатком city card і не завжди маю можливість підключитись до мобільного інтернету.
3. Роблячи висновок з пунктів 1 і 2 ви добровільно принципово заставляєте людей купувати картки по 35 грн., а я не роблю це принципово (скільки мільйонів вже зароблено?).
4. Де купити квитки людям з інших міст, якщо вони знаходяться далеко від пунктів продажу карток?
5. Чому не можна купити одно-дворазовиц проїзд у водія? Нехай це буде на 1 грн. дорожче, але в людей буде вибір.
6. Ви самі їздите в маршрутках? В час пік спробуйте зайти на передні двері і вийти на задні. Валідатори повинні бути розташовані мінімум біля двох дверей і бажано всередині.
7. Поїдьте в сусідню Польщу і подивіться на транспорт там.
8. Чому в пенсіонер, який не приписаний і Луцьку не пенсіонер?
Україна - все для людей!
Відповісти
Мене вбиває не готівка, а іржаві коробки на 4-х колесах.
Відповісти