Користь та шкода морозива*

Користь та шкода морозива*
Морозиво - улюблені ласощі багатьох маленьких та дорослих ласунів. Хтось любить звичайний пломбір, інші віддають перевагу ескімо, а треті частуються фруктовим льодом. Вибір у сучасних виробників просто неймовірний! А от перший рецепт морозива знайшли в давньокитайських рукописах 3 тисячі років до н.е.. У ті часи в імператорському палаці подавали заморожені фрукти і соки. В Європі широкого поширення морозиво набуло в XVIII столітті. Слов'янським народам рецепти цих солодощів були відомі також із давніх часів. Наші пращури виставляли на мороз змішані сир, сметану, родзинки, мед. Так само заморожували молоко і вершки.

Чи корисне морозиво?

Багато любителів і шанувальники вважають морозиво корисним і їдять його із задоволенням. Інші - називають його шкідливим для здоров'я через високу калорійність і вміст цукру, але утриматися від спокуси можуть мне всі. Як і всі продукти, морозиво одночасно корисне та шкідливе для нашого організму. У якісному, виготовленому з дотриманням усіх норм виробництва, морозиві міститься багато цінних речовин: мінеральні солі, ферменти, більше 20 різних вітамінів, амінокислоти, жирні кислоти, залізо, магній, фосфор, калій. Купувати якісне морозиво рекомендують навіть лікарі, стверджуючи, що це прекрасний засіб загартувати горло. Під час вживання смачного продукту в організмі збільшується вміст серотоніну - гормону щастя. Морозиво сприятливо впливає на пам'ять, покращує настрій.

Обережність не зашкодить

Дієтологи, незважаючи на вище перераховані переваги, рекомендують їсти морозиво не більше двох разів на тиждень. Адже від частого вживання можуть початися головні болі, відчуватися втома і інші подібні симптоми. Пов'язано це з тим, що під час споживання даного продукту температура нашого тіла падає, внаслідок цього звужуються судини в головному мозку, що в свою чергу провокує зниження надходження крові і прояв неприємних відчуттів.

Різні види морозива містять від 4 до 15% жирності, тому людям, схильним до повноти, не рекомендується зловживати цими ласощами. Шкідливе морозиво і при гастриті та виразковій хворобі шлунка. Діабетикам протипоказаний продукт, приготований на сахарозі. Не варто зловживати ним і людям, що страждають атеросклерозом, карієсом та серцевими захворюваннями. Необхідно також утриматися від морозива з фруктовими добавками через великий вміст есенції.

Як розумієте, морозиво може приносити користь, але зловживання завдасть шкоди. Завжди узгоджуйте свій стан здоров'я із вживанням морозива. Читайте склад!

Основним складовим морозива має бути високоякісне молоко, яке принесе користь, зарядить організм енергією і підніме настрій. Дотримуючись простих правил, ви будете отримувати від цього морозного смаколика тільки користь і, звичайно, насолоду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.