Волинська міліція за 5 місяців знайшла 50 дітей

Від початку року волинські міліціонери знайшли 50 дітей, які зникли безвісти.

Аналіз свідчить, що основною причиною залишення дітьми домівки здебільшого є непорозуміння з родиною, - пише IA ZIK з посиланням на СКМСД УМВС України у Волинській області.

Протиріччя виникають через те, що батьки суворо регламентують доступ до інтернету, обмежують час перебування на вулиці, змушують учити уроки та допомагати у домашніх справах. Інколи, у відповідь на заборони, деякі неповнолітні, демонструючи свій протест, вдаються до мандрів.

З початку цього року підрозділами органів внутрішніх справ області розшукувалось 50 безвісти зниклих дітей, серед яких 21 малолітній. Інтернатний заклад залишав 1 неповнолітній. Всі діти знайдені, з них 45 упродовж доби. В розшуку перебуває 2 дитини, які оголошені у розшук в минулих роках, по одному факту порушено кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України.

Коли до міліції надходить повідомлення про зникнення неповнолітньої особи – це вважається надзвичайною подією. На встановлення місцезнаходження дитини залучається максимальна кількість співробітників міліції, силами яких негайно проводяться оперативно-розшукові заходи.

Здійснюються перевірки притулків, лікарняних закладів, проводиться пошук на автостанціях і залізничних вокзалах, негайно надаються орієнтування у ЗМІ, перевіряється кожна інформація щодо можливого місцезнаходження розшукуваного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.