«Щоб не дратувати українців»: у Кабміні обіцяють прибрати окрему платіжку за доставку газу

«Щоб не дратувати українців»: у Кабміні обіцяють прибрати окрему платіжку за доставку газу
Уряд і Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в енергетиці та комунальні послуги, працюють над створенням єдиної платіжки за газ.

Про це ввечері в понеділок, 3 лютого, повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель в ефірі ICTV, - пише Корреспондент.

"Регулятор у нас незалежний, він повинен забезпечити баланс інтересів споживачів і галузі, але зараз опрацьовується, щоб не було окремих платіжок за транспортування і за споживання газу. Щоб це була окрема величина, яку треба сплатити, але не дві платіжки, щоб не дратувати українців", - сказав він.

За словами міністра, в новій платіжці будуть "правильно" відображені вартість транспортування і споживання газу.

"Щоб український споживач у будь-який час доби міг відкрити і отримати газ, який перебуває під тиском, це коштує грошей. Є витрати, які є умовно постійними, їх весь час потрібно вкладати, навіть якщо ти не споживаєш", - додав міністр.

Оржель також наголосив, що тариф на транспортування газу - це так звана абонплата.

Нагадаємо, з січня українці почали отримувати платіжки з послугою за доставку газу. Чеки принесли відразу за два місяці: за січень і лютий 2020 року.

Пізніше регулятор пояснив окрему платіжку за газ. Зазначалося, що отримання двох платіжок за газ не збільшує суму послуг, які надавалися і раніше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повний ідіотизм.По-перше неправильно сформований платіж,бо це не транспортування,а обслуговування мереж.По-друге, газ поставляє Волиньгаззбут,а обслуговує Волиньгаз і у них зовсів різні рахунки.Замість того,щоби дійсно впровадити ринок газу(Є Закон),і право вибору споживача постачальника,вони просто несуть ахінею і навіть не соромляться.Тепер буде повний безлад,хоча можливо вони цього і домагаються,скоріш за все.
Відповісти
а хто з "ВОЛЫНЬГАЗ" договір на постачання укладав? пішли вони лісом...!!!Поставщик Волиньгаззбут! Може за продукти в супермаркеті плтаити окремо за продукти, окремо перевізнику - постащику?
Відповісти
Звичайно.Відповідно до Закону облік газу виключно індивідуальний,а договір також виключно індивідуальний, а тут ще і на транспортування,а попідписували папірці:заява-приєднання і вона вже не дійсна.Отже потрібний новий індивідуальний договір з кожним споживачем,а так і платити немає за що,бо це основний документ,а його немає.Все.Це вам скаже будь який юрист.
Відповісти
замість обіцяного здешевлення газу (нашого з вами, до речі), ці хапуги на чолі з новою владою ночами не сплять і вигадують нові схеми заробити бабла. коли вже наїдяться? а може геть і цю зелену владу???
Відповісти
Останні новини
«Щоб не дратувати українців»: у Кабміні обіцяють прибрати окрему платіжку за доставку газу
04 лютий, 2020, 09:39