Мітингувальники біля офісу муніципалів вимагають зустрічі з Юлією Сиротинською. ОНОВЛЕНО

Мітингувальники біля офісу муніципалів вимагають зустрічі з Юлією Сиротинською. ОНОВЛЕНО
Підприємці Старого ринку, які вранці 5 лютого штурмували Луцькраду, прийшли до департаменту муніципальної варти. Однак до мітингувлаьників ніхто з представників керівництва структури не вийшов.

Як повідомили працівникам ринку, керівниці департаменту Юлії Сиротинської на місці немає, адже вона знаходиться на лікарняному.

Станом на 14:40 базарники пікетують муніципальну варту, стоять біля приміщення міської ради та у сесійній залі мерії. Пустовіт заявив, що муніципали зачинилися в офісі через «загрозу їхній безпеці та здоров'ю».

Нагадаємо, що мітингувальники вимагають звільнити очільницю департаменту муніципальної варти Луцькради Юлію Сиротинську та всіх її підлеглих, які, на думку базарників, причетні до незаконного силового знесення ринку, та згодом узагалі ліквідувати цей департамент.

Станом на 15:15 5 лютого мітингувальники розблокували приміщення Луцької міської ради, департаменту муніципальної варти, а також перестали перекривати дорогу на Богдана Хмельницького.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відбувалося вночі на Старому ринку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Зауважимо, міській раді ще 30 січня повідомили, що 3 лютого почнеться примусовий демонтаж конструкцій, якщо власники не приберуть їх до того часу. Адже договір з ними розірвали, тому знаходитись на цьому місці вони не мають права, а всі контейнери вважаються такими, що встановлені незаконно.

Також у Луцькраді наголосили, що демонтаж буде здійснюватися департаментом муніципальної варти у присутності поліції і якщо працівники ринку чинитимуть опір законним вимогам поліції та порушуватимуть громадський порядок, то винних притягнуть до адміністративної та/або кримінальної відповідальності у передбаченому законом порядку.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Багато шуму через смітник під замком.
Базарники ви забагато на себе берете
Відповісти
Смітник тут лише ти
Відповісти
Лучани мають унікальний шанс разом з цим базаром викинути на смітник радянського політрука пустоцвіта, його помічника поліщука і пройдисвітку сиротинську. Тільки треба загорнути в поліетиленові мішки, щоб смороду менше було.
Відповісти
Муніципали пішли проти громади з чітким усвідомленням незаконності своїх дій! А тепер має відбутися наступне: Розпуск мунварти (для охорони ПРАВОпорядку є поліція, ланцюгові пси міськради, що обдирають населення під незаконними знаками і в "прикормлених" місцях, та зносять без рішення суду все, що "погано стоїть", в тому числі - кіоски "ТеремноХліб", де торгували соціальними сортами хлібу - НЕ потрібні місту), учасників нічного беззаконня - під суд (а там і побиття, і жорстоке поводження з тваринами, і незаконне володіння холодною зброєю, і замах на вбивство двох і більше осіб, та ще з застосуванням джерела підвищеної небезпеки), Сиротинську - судити і посадити надовго, вся верхівка міськради - у відставку, хто "заляпав руки" в тих подіях - аналогічно під суд за підбурювання до вчинення кримінального злочину. Негайне оголошення ВИБОРІВ міського голови та депутатів міськради - ті, що є, ГРОМАДУ не представляють. А по ринку - місцевий референдум (а не голосування в Інтернеті, чи "громадські" слухання,де "проголосують" боти, чи куди необрані наженуть своїх прихильників), який покаже, що робити, і ТІЛЬКИ після того, як місто отримає законно обрану громадою владу, а не цих рейдерів. Якщо цього всього не буде - ми живемо у НЕправовій державі. Ніякий мішок з грошима, навіть якщо він проліз у нардепи - НЕ має права вирішувати за громаду!
Відповісти