Характеристики футбольних сороконіжок*

Характеристики футбольних сороконіжок*
Футбол є найпопулярнішим видом спорту не тільки в нашій країні, але й по всьому світу. Багато хлопчаків з ранніх років обирають саме його, не покидаючи протягом всього життя. Футбольне екіпірування є важливою частиною всієї гри, а особливу увагу потрібно приділити взуттю. Різновидів футбольного взуття існує багато, але сьогодні мова піде саме про сороконіжки, великий вибір яких й є на сайті https://rabona.com.ua/catalogue/category/futbolnaia-obuv/sorokonozhki/.

Що таке сороконіжки

Сороконіжки – це вид бутсів, які на підошві мають багато коротких гумових шипів. Їх вважають універсальним видом, адже використовувати їх можна на будь-якому покритті, окрім паркету та футбольних залів. А на полях з поганим покриттям цей варіант буде найкращим.
Така шипована підошва дозволяє розподілити ударне навантаження по всьому периметру стопи гравця, забезпечуючи хороше зчеплення ноги з покриттям, саме це додає легкості в русі та стійкості на полі, що так необхідно футболістам.

Матеріал для сороконіжок

Найчастіше для пошиття такого виду взуття використовують високотехнологічну синтетику або шкіру. Вибір пав на ці матеріали через те, що:

• Синтетичні матеріали відрізняються легкістю та високим рівнем міцності й, що важливо, вони не піддаються розтягуванню, тому забезпечують максимальний контакт ноги з полем, але, якщо багатошиповки малі, то вони вже не розтягнуться.
• З натуральної шкіри виготовляють висококласне взуття, яке має довгий експлуатаційний період та трішки може розтягуватися на нозі.
• Можна зустріти комбіновані варіанти зі вставками синтетики чи еко шкіри, вони мають меншу вартість.

Залежність характеристик сороконіжок від амплуа футболіста

Від того, яку роль на полі виконує футболіст, залежить різновид його взуття, сороконіжок цей пункт також стосується, адже навантаження на стопу напряму впливає на характеристики взуття. Так, для нападника, захисника та плеймейкера необхідне взяття зі своїми особливостями, а різнитися сороконіжки можуть:

• формою шипів,
• рельєфом підошви,
• наявністю або відсутністю додаткової фіксації стопи,
• наявністю шнурівки чи інших елементів для кріплення,
• наявністю чи відсутністю додаткової шнурівки.

При виборі багатошиповок потрібно враховувати також ширину стопи гравця. Якщо стопа широка, то краще вибрати натуральні матеріали виготовлення, щоб шкіра розтягнулася по стопі. А якщо ж стопа вузька, то краще взяти сороконіжки з синтетики, бо з часом вони не розтягнуться й нога не буде «плавати».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Характеристики футбольних сороконіжок*
05 січень, 2020, 23:53