Будемо діяти таким же методом і способом, – Сиротинська про знесення Старого ринку

Будемо діяти таким же методом і способом, – Сиротинська про знесення Старого ринку
Директорка департаменту муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська прокоментувала ситуацію щодо знесення контейнерів на Центральному ринку.

Про це інформує Суспільне Волині.

Нагадаємо, 4 лютого, пізно увечері розпочали примусовий демонтаж Старого ринку.


Підприємці Старого ринку прийшли до мерії вранці 5 лютого після нічних подій і вимагали відправити у відставку в.о. мера Луцька Григорія Пустовіта і звільнити очільницю департаменту муніципальної варти Юлію Сиротинську.

"Ніде не заборонено формат того, в який час це має проходити. Ви знаєте, що департамент муніципальної варти неодноразово в пізні години, або вранці, щоб уникнути навантаження на транспортну розв’язку, здійснює демонтажі. ЗА рішенням суду такий формат проводиться лише, якщо це є об’єкт нерухомого майна. Є рішення, є проведена реєстраційна процедура, всі ці речі стоять незаконно і розміщені також незаконно", - зауважила Сиротинська.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відбувалося вночі на Старому ринку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Очільниця департаменту муніципальної варти також повідомила, що демонтаж продовжать "сьогодні, завтра, післязавтра, таким же самим методом і способом".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно!!! У нас є влада в м. Луцьку, яка повинна всі питання вирішувати на місці. Але разом з тим у нас існують дивовижні підприємці зі старого ринку, які ухиляються від виконання рішення влади. Кожний може звенутись до суду. Якщо вони ці підприємці дійсно мають всі законні підстави працювати на старому ринку Луцька (право власності на землю, де перебуває контейнер, ліцензію на право здійснення торгівельною діяльністю, а кому треба ще медичну книжку) - нехай на ці погроми чиновників міста Луцька, подають позови до суду. І все, питання буде вирішуватись у правовій площині. Тут закрадається друге питання, чому не подають підприємці позови до суду, бо більше чим у половини з цих "підприємців-продавців" у лапках немає права власності на землю, де стоїть контейнер, прострочені чи зовсім відсутні ліцензії та медичні книжки. Ось у чому причина. Тут на старому ринку вони привикли так працювати, що їх роками ніхто не перевіряв, як наприклад перевіряють продавців у супермаркетах чи магазинах. Вони прекрасно знають, про що йде мова. Я був свідком, коли в жовтні-листопаді 2019 року прийшла група перевіряючих, то продавці навіть не закриваючи контейнер, тікали та переховувались і чекали коли перевіряючі підуть з ринку. Це про що говорить, що документи у цих торговців відсутні.
Відповісти
ст.194 ККУ Умисне знищення або пошкодження чужого майна
Відповісти
Я просто шокований!!! такого блюзнірства та неповаги до елементарних прав людини мабуть з чиновників ще не робив. Хіба так швидко забулася Врадіївка??? Хіба так швидко забули інші акти громадської непокори де досить часто і вбивали людей. Сиротинська ти що???? ти дала команду людям в балаклавах серед ночі трощити знищувати чуже майно, направляла трактор на людей окрема мова про те що вони трощили навіть зовсім інше майно ніж те що ти їх просила... я не знаю як після того ти можеш щось коментувати... Ти повинна провалитись крізь землю. Якщо закриють кримінал та спустят все крізь пальці. Я не знаю чи вистачить в людей терпіння.!
Відповісти
Тобто до сьогодні вона навіть не зрозуміла, що "нищила" навіть не те майно на яке закінчились договори? Вона спеціально провокує людей? Вона хоче щоб наступний раз її люди когось вбили?
Відповісти
Ну це просто треш якийсь. В тій міській раді є хоч один юрист??? Уявіть ситуацію Ви з дітьми їдете в машині, машина почала глохнути і ви зупинились біля центрального ринку ви пішли шукати евакуатора або якісь деталі щоб полагодити машину і тут сиротинська пригає своїх архаровці на екскаваторі вважаючи, що ваша машина це є незаконно встановлена споруда... та знищить її. Як вам ситуація? фактично те саме відбулося і на ринку. Це не демонтаж і навіть не перенесення це беззаконня яке повинно бути покаране!
Відповісти
Юлю в мери!!!
Відповісти
Дуже чекаємо на щось прекрасне біля Замку., чудова ідея. Дякуємо владі міста.Хай Боженько Вас захистить, благословить ...
Відповісти
Але ж одіозна пані Юлія Ярославівна Сиротинська за фахом є дипломованим юристом та, нібито, закінчувала у 2007 році Волинський інститут імені Вячеслава Липинського Міжрегіональної академії управління персоналом. Тому в силу освіченості чи досвідченості мала б знати, що ключова норма права, яка регулює спірні у даній ситуації правовідносини, закріплена в частині 3 статті 212 Земельного кодексу України. Відповідно до її положень повернення самовільно зайнятих земельних ділянок провадиться за рішенням суду. Дана норма, як можна побачити, стосується будь-якого майна, розташованого на самовільно зайнятій земельній ділянці, безвідносно до його поділу на нерухоме чи рухоме. Тому незалежно від того, що розташовані на земельній ділянці малі архітектурні форми (контейнери) є саме тимчасовими, а не капітальними спорудами, тобто, рухомим майном, але без чинного судового рішення про звільнення (повернення) самовільно зайнятої земельної ділянки її звільнення силами Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради лежить поза межа правового поля в силу порушення чітко визначеної законом і безальтернативної процедури. Хоча з правової точки зору дійсно рішення Луцької міської ради про припинення права користування земельною ділянкою справді призводить до того, що така ділянка є самовільно зайнятою третіми особами (підприємцями чи особами без підприємницького статусу). Тому навіть якщо підприємці не оскаржать рішення міської ради про припинення права користування земельною ділянкою або ж оскаржать його безуспішно, то до набрання законної сили рішенням суду саме про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки під Центральним ринком в місті Луцьку Департамент муніципальної варти Луцької міської ради, на моє глибоке переконання, не має жодних законних прав підміняти собою державного виконавця. На мій погляд, виключно державний виконавець (приватний виконавець не має права виконувати таке рішення в силу імперативної (законодавчої) заборони) з примусового виконання чинного судового рішення про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки має право на демонтаж малих архітектурних форм, розташованих на спірній земельній ділянці. Без усього цього дії Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, окрім іншого, мають ознаки злочину (кримінального правопорушення), передбаченого статтею 356 Кримінального кодексу України (самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника). Тому здійснене втручання працівників поліції в нічну процедуру демонтажу малих архітектурних форм, як на мене, було цілком правомірним в силу того, що кваліфікація таких дій виходила за межі адміністративно-правових чи цивільно-правових відносин між учасниками конфлікту (спору).
Відповісти