Наче знеболення у стоматолога: вагітні у Луцьку можуть народжувати без болю

Наче знеболення у стоматолога: вагітні у Луцьку можуть народжувати без болю
У Луцькому клінічному пологовому будинку та Волинському обласному перинатальному центрі породіллям пропонують народжувати без болю, тобто за допомогою епідуральної аналгезії.

Про це йшлося у понеділок, 10 лютого, під час дня депутата.

Очільниця перинатального центру Ірина Горавська розповіла, що раніше пологи без болю були «білою плямою на Волині». Тепер же цю прогалину заповнили.

«Зараз у нас жінки народжують під епідуральною аналгезією і за бажаннями, і за показами. Жінка у 21 столітті має право народжувати без болю», - вважає медик.


Пологи за допомогою цього методу знеболення схожі на прийом у стоматолога – ти відчуваєш, що тобі щось роблять, але без болю, стверджують лікарі.

«Тепер постало питання, що нам у кожен пологовий зал треба телевізор, бо ми знеболюємо, а пологи тривають 4-6 годин і жінці нічого робити», - каже Ірина Горавська.

Натомість очільник Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарчук переконаний, що тотально впроваджувати епідуральну аналгезію не варто.

«Сьогодні світ відходить від втручання у природній родовий процес. Але там, де треба застосувати цей метод, ми застосовуємо, якщо немає протипоказань», - зазначив він.
Окрім того, у пологовому будинку та перинатальному центрі застосовують метод полегшення природного процесу пологів за допомогою води.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.