Вибираємо штори для кухні*

Вибираємо штори для кухні*
Стильного та довершеного вигляду будь-якому приміщенню надасть правильне оформлення вікон. Штори для кухні мають своїм завданням створити домашній затишок, захист від сторонніх очей, а також підкреслити форму вікна, візуально додати кімнаті легкості та простору. Вибираючи цей елемент декору, варто врахувати такі критерії, як кольорова гама, стиль, тип тканини, практичність та форма фіранки. Досягши гармонійного поєднання цих вимог, ви отримаєте ідеальну кухню.

Що з кольорами?

Можна вибирати фіранки під колір стін, тим самим ви візуально збільшите простір. А можна щоб колір не поєднувався ні з чим, але вписувався у загальний дизайн інтер'єру за матеріалом або ж фактурою. Якщо ваша кухня невеличка за площею, краще віддайте перевагу легким фіранкам під колір шпалер, однотонним або ж з великим малюнком (в смужку, клітинку, квіти).

Якщо шпалери однотонні, нейтральних відтінків, то штори можуть бути яскравими з малюнком різної конфігурації. Якщо ж стіни мають принт, то краще підійдуть однотонні фіранки, навіть без складок.

Тканина штор для кухні: естетика плюс практичність

Першочергову увагу необхідно звернути на стійкість матеріалів до частих прань і різних типів забруднень. Тканина повинна бути добре пофарбована, щоб не вигорала на сонці і не линяла. Можна вибрати текстиль, що має спеціальний захисний брудовідштовхуючий шар та не притягує пил. На маленьких кухнях, де плита розташована недалеко від вікна, добре було б вибрати ще й вогнетривкий матеріал.

Найкраще зарекомендували себе фіранки, виготовлені з натурального льону з невеликим додаванням синтетики.

Такі штори не мнуться, легко перуться, прекрасно пропускають повітря і привабливо виглядають. Практичні і зручні в догляді також штори з поліестеру й віскози.

Яку довжину обрати?

Оптимальна довжина фіранок для кухні - трохи нижче або вище підвіконня (в межах 15 см). Так і вікно буде прикрашене, і підвіконня може використовуватися як робоча зона. Якщо біля вікна стоять будь-які меблі (стіл або диван), теж краще віддати перевагу коротким шторам.

Довгі фіранки з драпіровками та іншими прикрасами чудово виглядають у тому випадку, якщо з кухні є вихід на балкон або ж простір біля вікна абсолютно вільно. А можна вибрати і комбінувати довжину: на саме вікно коротку, а довгу – для декору балконних дверей.

Якщо площа кухні понад 15 квадратних метрів, короткі фіранки будуть недоречними. Краще підібрати довгі, красиво декоровані, з незвичайним малюнком. А для кухні площею до 9 квадратів слід зупинити вибір на напівпрозорих гардинах або коротких фіранках, підхоплених з двох сторін стрічками.

Дотримуючись цих порад, ви отримаєте чудовий декор кухонних вікон, який стане справжньою родзинкою загального інтер’єру.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.