Луцьким бібліотекам подарували краєзнавчу літературу. ФОТО

Луцьким бібліотекам подарували краєзнавчу літературу. ФОТО
Книги відомих волинських краєзнавців подарували луцьким міським бібліотекам.

Передача видань за участю луцького міського голови відбулася 7 червня в Центрі туристичної інформації та послуг, ‒ повідомляють у луцькій мерії.

Микола Романюк у своєму виступі зауважив, що наше місто ‒ унікальне, і влада повинна докласти максимум зусиль, щоб лучани, особливо молодь, знали якомога більше про нього. Цю інформацію можна довідатися саме із цікавих книг краєзнавців.

«Поки що жоден Інтернет не може замінити прочитання цікавої книги», – акцентував він.

Краєзнавець Петро Троневич подякував міській владі і особисто Миколі Романюку за сприяння розвитку туризму і краєзнавства у Луцьку. Він розповів про книгу колеги Володимира Шабаровського «Караїми на Волині: штрихи до портрета загадкового народу» та про головні події і дослідження із власного видання «Великий князь Дмитрій-Любарт і його сучасники». Бібліотекарі мали нагоду послухати і Вальдемара Пясецького, який розповів про свою книгу «Пройдімось древнім Луцьком».

Начальник управління туризму і промоції міста Наталія Бунда повідомила, що на виконання Програми розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі у місті Луцьку на 2013-2014 роки, затвердженої рішенням міської ради, з метою покращення іміджу міста серед лучан шляхом проведення культурно-просвітницьких заходів щодо вивчення історії Луцька та Волині з коштів програми закуплено примірники новинок краєзнавчої літератури про Луцьк. Закуплено 13 комплектів книг на загальну суму 2535 грн.

У спілкуванні взяли участь працівники бібліотечних установ. Вони висловили побажання, щоб у школах міста більше уваги приділялося вивченню краєзнавчої літератури на уроках позашкільного читання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьким бібліотекам подарували краєзнавчу літературу. ФОТО
08 червень, 2013, 14:21
Під Києвом впав літак
08 червень, 2013, 13:51