Лучани обурені перейменуванням вулиць. ВІДЕО

Лучани обурені перейменуванням вулиць. ВІДЕО
Мешканці вулиць, які змінили назву, обурюються такій ініціативі влади. Кажуть, краще би відремонтували дорогу.

Чиновники ж запевняють, що з лучанами попередньо радилися.

У Луцьку змінили назви майже 30 вулиць, на таблички та нову нумерацію витратили близько 34 тисяч гривень.

«Не треба перейменовувати, то лишні гроші. Зараз міняй паспорта, міняй будинкову книжку і всі документи міняй», ‒ обурюється один із мешканців міста.

Хотіли цього люди чи ні, але вулиці таки перейменували. Колишня Радищева стала Стрібною. Частина мешканців не проти й далі жити за адресою в честь російського дисидента, аби уникнути бюрократичної біганини.

Іншої думки лучанин Євген: хлопця біганина кабінетами не лякає. Зникнення радянських назв молодий лучанин підтримує. Чкалова, Кірова перейменовані на честь наших гароїв ‒ українського льотчика та полковника УНР, у місті нарешті зникнуть радянські пережитки, ‒ стверджує він.

У міськраді обіцяють, що паперової тяганини не буде ‒ перейменовуватимуть вулиці швидко та безплатно.

«В інвентарній справі на будинок ставиться печатка про те, що вулиця змінена на таку-то. І більше нічого не треба. Не переробляються ніякі документи», ‒ запевняє заступник луцького міського голови Лариса Соколовська.

Щоправда, коли власник надумає продати житло чи оформити спадщину, оббивати чиновницькі пороги все ж доведеться. Втім, і такі переоформлення обіцяють зробити безплатними. Проте багато лучан із нововведеннями все одно не згодні.

«Нехай краще за ті перейменування вулиць дороги пороблять чи світло включать, щоб було видно тут, куди іти», ‒ обурюється лучанин Олександр Дусь.

Зауважимо, що перейменувати вулиці мали ще торік, але людям дали час звикнути.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щорсам!ковбасу дешеву давай..все решту то таке..
Відповісти
добре, що перейменували
нафіг нам здалися різні москальсько-совєтські назви
Відповісти
Не треба думати Славо категоріями шлунків... треба дбати про духовне надбання . А то що переіменували честь і хвала, дякую!
Відповісти
"Наші гарої"... Видно, що буквар скурив...
Відповісти
хоч якісь є7тобі воно нашо..все про теж..покурив..поїв..прохідна завода крепкого гаспадарника..потрудився..покурив..поїв..і т.д..
Відповісти
Іншої думки лучанин Євген: хлопця біганина кабінетами не лякає. Зникнення радянських назв молодий лучанин підтримує. Чкалова, Кірова перейменували на честь наших героїв ‒ українського льотчика та полковника УНР, у місті нарешті зникнуть радянські пережитки, ‒ стверджує він.Євген безробітній, тому має багато часу, та і крім бігати йому більше нічого робити...:)
Відповісти
Нехай бігають - рух це життя!
Відповісти
Ініціатор перейменування вулиць депутат Григоренко сказав , що люди це сіра маса, чого ми маємо в них питати про перейменування вулиць самі вирішимо - ми ж депутати.
Відповісти
випадку треба ще було спитати чи дозволити пісяти на газонах..в європі те напевно можна..то толєрантно..а масса да -алкочервона.
Відповісти
Гроші викинули на таблички з помилками! Де апостроф у слові "П'ятницька"? А залізничний вокзал - обличчя міста - і на дверях написано "Вхід в вокзал"! Сором!!!
Відповісти
окрема тема..про підбір держслужбовців...цвєт щорсів і далі рулить..їх дєди визволяли тут україну від українців, ще після революціїї почали..вони -наша слава та честь..а ви їх з вулиць знімати..хай би вісіли.як дітей воспітувати ,а так прийшов учень пятого класу з російської мови та історії на вулицю лазо,щорса чи кого там..матеріал легше засвоється міністра табачника..біологічний матеріал для побудови європейськоїєвразійськоїрадянської держави.в нас свій шлях..
Відповісти
білоруії та расєї
Відповісти
Останні новини
Лучани обурені перейменуванням вулиць. ВІДЕО
08 червень, 2013, 15:02
Під Києвом впав літак
08 червень, 2013, 13:51