Скільки повинен коштувати подарунок для керівника?*

Скільки повинен коштувати подарунок для керівника?*
Одразу попереджуємо – на питання з заголовку не можна дати якоїсь конкретної відповіді. Бюджет у кожного свій. Однак є певні загальні поради, які варто враховувати при виборі презенту.

Нічого – краще, ніж дешеве

Ваш бос – не та людина, якій можна дати щось дешеве. Якщо бюджет надто обмежений, краще взагалі нічого не купувати. Дешеві речі показують, що ви придбали їх лише «для годиться». Немає грошей? Тоді ліпше відправити босу гарну листівку з привітаннями та побажаннями. Елітні подарунки – це те, що зазвичай підходить для людини з високим статусом. А керівник відноситься саме до такої категорії людей.

Купуйте разом

День народження чи інше свято у боса? Перш за все подумайте про придбання групового подарунка. По-перше, це дозволяє вільно почуватися при обмеженому бюджеті. По-друге, такий підхід дозволяє розподілити відповідальність за невдало підібраний презент. Звичайно, ексклюзивні подарунки Fama.ua завжди викликають захоплення. Але інколи все ж смаки боса не відповідають уявленням його підлеглих.

Якщо ж вирішили подарувати щось самостійно, краще це робити віч-на-віч. Не влаштовуйте шоу, глядачами на якому будуть інші працівники компанії. Це буде неприємно і для них, і для шефа. Намагайтеся бути командним гравцем. Тих, хто прагне перехитрити колектив та поставити себе вище за нього, не люблять. Найкраще дарувати не в офісі, а поза його межами (якщо є можливість зустрітися з босом не на роботі).

Ключові запитання

При виборі подарунка дайте відповідь на кілька запитань:

• Наскільки добре ви знаєте свого боса? Можете назвати принаймні три речі, якими він цікавиться поза межами офісу? Якщо ні, ваші стосунки є лише професійними. В такому випадку бос може навіть здивуватися, отримавши від вас особистий подарунок.
• Ви справді можете собі це дозволити? Ваше бажання купити подарунок базується на страху через те, що станеться, якщо ви не зробите цього? Якщо ваша робота залежить від того, чи купуєте ви щось для керівника, настав час шукати нову роботу.

Ніяких грошей

Готівка є найгіршим варіантом подарунка шефу. По-перше, вона показує, що ви навіть не забажали вибрати цікавий презент і просто поклали в конверт купюри. По-друге, це може бути розцінено як спроба підкупу. Якщо не знаєте, що придбати, краще купіть подарункову карту.

І пам’ятайте, що подарунок зовсім не є підставою для того, щоб бути фамільярним с босом, вимагати підвищення зарплати чи якісь інші бонуси. Людям подобається, якщо для них роблять приємність просто так, без прагнення отримати щось взамін. Інакше навіть дорогий презент стає не надто приємним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: подарунок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки повинен коштувати подарунок для керівника?*
16 січень, 2020, 23:54