Як захистити вуличні світильники на сонячних батареях від крадіжки та вандалізму?*

Як захистити вуличні світильники на сонячних батареях від крадіжки та вандалізму?*
Зі збільшенням витрат на електроенергію та підвищенням інтересу до «зеленої» енергетики все частіше використовуються світильники на сонячних батареях. Такі пристрої ви можете придбати на сайті supersvet.com.ua. Однак вони зацікавлюють не лише власників нерухомості, а й зловмисників. Ось чому дуже важливо прийняти міри для захисту світильників від злодіїв та вандалів.

Висота

Бажано, щоб світильник був розташований на висоті не менше 2,5-3 м. Завдяки цьому до нього не дотягнеться доросла людина середнього зросту. Замість того, що просто підняти руку, зловмиснику доведеться шукати драбину чи палицю. А це значно ускладнює доступ до кріплень.

Цементування

Якщо світильник знаходиться на землі, зацементуйте його основу. Для цього викопайте ямки вставте в них світильники та залийте заглиблення бетоном. Після його висихання прикрийте бетон дерном, травою, камінням для більш презентабельного вигляду. Викопати стовпчик простіше, якщо він закріплений просто у землі, а не у важкому бетоні. Навіть якщо злодій дістане світильник, його буде складно нести.

Фурнітура


Навіть якщо прилад знаходиться на значній висоті, бажано використовувати спеціальну антивандальну фурнітуру. Це болти, решітки та інші пристосування, що ускладнюють демонтаж чи пошкодження світильника. Бажано використовувати прилади з металевими, а не пластиковими деталями. Бюджетне й просте рішення – закрити освітлювальні прилади звичайною металевою сіткою. Вона має бути виготовлена з дроту такої товщини, щоб його не можна було розірвати чи розрізати за допомогою підручних засобів.

Мітки

Напишіть своє імя та адресу на світильнику, щоб його було простіше ідентифікувати у випадку крадіжки. Наносити інформацію потрібно таким чином, щоб її було складно видалити.

Автоматика


В темряві зловмисникам діяти значно простіше. Висновок – для захисту власності потрібно забезпечити яскраве освітлення двору. Але пристрої з сонячними панелями не завжди накопичують достатню кількість електроенергії, щоб працювати безперервно протягом усієї ночі. Тому бажано використовувати датчики руху. Злодій не зможе підійти до світильника непоміченим. Датчик зафіксує його рух і автоматично увімкне освітлення. Це свого роду сигналізація, яка відлякує непроханих гостей.

Якісні сонячні світильники – це досить цінні інвестиції, аби було варто їх захищати. Придбавши дорогі освітлювальні прилади, не полінуйтеся огородити їх від зазіхань зловмисників. Особливо це актуально для дворів, які не захищені високими парканами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захистити вуличні світильники на сонячних батареях від крадіжки та вандалізму?*
17 грудень, 2019, 00:00