У Луцьку декламували вірші мовою жестів. ФОТО

У Луцьку декламували вірші мовою жестів. ФОТО
Зустріч інтелектуального клубу на тему «Зрозумій мене», де зібралися люди з вадами слуху, перекладачі жестової мови та всі ті, хто виявив бажання спробувати говорити мовою жестів відбулася в Луцьку.

Присутні намагалися створити сімейну атмосферу квартирника, де зазвичай збираються старі та нові друзі, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

Учасники заходу вели незвичний динамічний діалог: люди, які майже все життя живуть у тиші, намагалися навчити мові жестів тих, для кого звичним є слово.

До слова, перекладач мови жестів Аліна Кусик, яка була посередником між світом слова і жестів, навчала основних понять і правил, що дало присутнім змогу порозумітися. Крім того, присутні в інтерактивній формі вивчали найбільш вживані в повсякденному спілкуванні слова.

Також учасники зустрічі ділилися своєю творчістю: виконували жестові пісні «Ой, говорила чиста вода» та «Ча-ча-ча». Зауважимо, що люди з проблемами слуху майже не чують музики – вони лишень відчувають звукові хвилі. До слова, лунали під час зустрічі й вірші. Поезію, яку декламували учасники, Аліна Кусик перекладала мовою жестів.

Зустріч «Зрозумій мене» була експериментальною, але оскільки така спроба вдалася, то організатори сподіваються, що вона матиме продовження.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як тоне Китай. ФОТО
08 червень, 2013, 17:21
У Луцьку декламували вірші мовою жестів. ФОТО
08 червень, 2013, 17:04