Перейменування СНУ імені Лесі Українки: хочуть організувати масштабне обговорення

Перейменування СНУ імені Лесі Українки: хочуть організувати масштабне обговорення
У Луцьку планують організувати масштабне обговорення щодо перейменування Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Про це йшлося у понеділок, 17 лютого, під час дня депутата у Лесиному виші.

«Якщо виникає питання перейменування СНУ імені Лесі Українки на Волинський національний університет імені Лесі Українки, то ребрендинг потрібно проводити із залученням місцевих та обласних структур. Волинський національний університет – частина іміджу і міста Луцька, і Волинської області», - відзначила професорка Євгенія Тихомирова.

Окрім того, з її слів, на базі Лесиного вишу варто сформувати осередок дистанційної освіти, адже на сьогодні в Україні працюють над створенням «держави у смартфоні».

Ректор Анатолій Цьось наголосив, що усі найкращі заклади освіти мають у своїй назві прив’язку до місцевості, тим самим рекламуючи її: «Для нас це узагалі золото, адже у нас є Волинь – найдавніша назва, що збереглася єдина серед усіх регіонів України, у нас є Леся Українка, котра нерозривно пов’язана з Волинню. Вигадувати незрозуміло що і відриватися від наших коренів, культури, від того, що нас робить людьми, – не варто. Тому є ідея повернути стару назву вишу».

Він додав, що перейменування Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки не хочуть ухвалювати «у кулуарах», як було раніше. Для цього планують організувати обговорення серед працівників закладу освіти, представників влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це буде неоціненний вклад Цьося в возвиток вищої освіти на Волині. Ото вибрали .......
Відповісти
Як би від тих перейменувань покращувати якість підготовки спеціалістів.
Відповісти
Як би від тих перейменувань покращувати якість підготовки спеціалістів.
Відповісти
Найсмішніше, що добра частина тієї професури на фото свого часу проголосувала за перейменування Волинського ун-ту на Східноєвропейський, а тепер ратує за повернення назви... Лицеміри...
Відповісти