На Шацьких озерах чекають 120 тисяч туристів. ВІДЕО

На Шацьких озерах чекають 120 тисяч туристів. ВІДЕО
Цього року на Шацьких озерах очікують приїзду понад 120 тисяч відпочивальників.

Усю зиму і до початку купального сезону воду з озера Світязь п'ють усі місцеві, розповідає начальник домоуправління зони відпочинку урочища "Гряда" Іван Коваль. Каже, після неї навіть накипу у чайнику немає - така чиста, - йдеться в сюжеті Першого національного.

"Вода прекрасна. Колись санстанція брала аналізи. Цю воду можна, наскільки говорили спеціалісти, що можна розливати у пляшки", - каже Коваль.

Майже півсотні баз відпочинку відкриється цього року на Гряді. Тут - від розкішних котеджів до простих будиночків. Скрізь нині наводять лад - фарбують, кладуть плитку, прибирають. Галина Калашнікова працює на базі відпочинку шахтарів. Каже, усе в них просто і невибагливо. Але затишно.

"Ми стараємося створити такі умови, щоби люди відчували себе як дома. Підходимо, що не так - запитуємо", - розповіла працівниця бази відпочинку Галина Калашнікова.

Скрізь контейнери, сміття вивозять щодня, облаштована каналізація, впорядкований ринок. Торік на Гряді на пляжах заборонили торгівлю. Тепер хаосу і бруду на березі озера стало значно менше.

Всерйоз дбають і про безпеку відпочивальників. Планують встановити в місцях скупчення людей - по дорозі, при в'їзді на бази камери відеоспостереження. Традиційно приймають туристів і в самому селі Світязь. Тут не здають кімнати хіба що ледачі.

Ціни коливаються від кількох десятків до кількох сотень гривень за добу. Що ближче до озера, то вища ціна. У Сергія Прокопчука на подвір'ї ціле містечко. Дерев'яні двоповерхові котеджі з усіма зручностями, дитячі майданчики, привабливе оформлення, озеро - через дорогу. Відповідна і ціна - 500 гривень за добу.

"В більшості їдуть клієнти, які були раніше. Вже звонять і приїжджають, замовляють номер. Здається повністю поверх. В ньому дві кімнати, душ, туалет, телевізор. Все, як у кімнаті вдома. Тут поличка, ліжечка, стіл. Маленькі кімнатки. Ці дешевші ми здаємо. Ці по 50, ті по 60", - каже власник садиби Сергій Прокопчук.



Цього року на Шацьких озерах очікують не менше як 120 тисяч туристів. Підвищувати ціни не планують ані бази відпочинку, ані власники садиб. Відлякувати відпочивальників захмарними сумами ніхто не хоче.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За ті гроші, що полішуки деруть на Світязі за житло можна на Чорному морі нормально відпочити
Відповісти
500 грн на добу?!
а сраку лизати буде?
болгарія коштує 25-40 євро за добу номер на двох із харчуванням, на морі.
світязь втратив привабливість, бо місцеві женуть ціни, т.я. це в них сезон, потім лапу споктати 9 місяців.
Відповісти
А на заставці фотка озера десь у Норвегії чи Швеції?

Цього року обранці тупих полішуків єрємєєв і його сьцьопа теж отруять Турію і Прип"ять? - Тоді нехай доплатять тупим полішукам ще по 200 грн, а краще по 30 срібняків.
Відповісти
це фото із озера пісочного як пливти від санаторію Лісова пісня до бази медик по ліву сторону.
Відповісти
вони із за своєї каналізації турію забруднили а штраф заплатив водоканал ковельський. так що наш суд найгуманніший суд у світі. респект
Відповісти
Я за 120 на море с 3-х разовым питанием и без этих РАГУЛЕЙ!
Відповісти
а ціни і справді могли буди дешевші. в турцію за таку ціну можна взяти "ту бір і ту віскі". а у нас фіг візьмеш і з собою потрібно ввести.
Відповісти
То все лвів’яки винуваті(в космічних цінах). В них нема ніякої калюжі і вони всі валять сюди тисячами, а є багато бажаючих - відповідно і ціни зростаютm
Відповісти
*львів’яки
Відповісти
для львівців то дешево, а по відстані на 30-40 км далі, ніж з луцька, тому вони пруть. озеро насправді вже тяжко дихає, така кількість людей і неконтрольоване сміття підірвало здоров*я світязя.
хати будують величезні, готелі напівбарачного типу, а от далі за свій забор ну нічого не зроблять, вже не кажучі про туалети і куди це все тече, а звідки воду для душу незаконно качають? всю ніч музика, п*яні базари, щось горить, авто шмигають, асфальту немає, пилюка, інфраструктура зупинилась на рівні совка.
світязь - це в першу чергу заповідник, природа - найбільша цінність, до світязя треба їхати щоб відірватись від міста, в тишу, у відпочинок, купання, здоровий сон.
а більшість їде...бухати!!! ну невже для цього треба так далеко їхати?
Відповісти
Останні новини
На Шацьких озерах чекають 120 тисяч туристів. ВІДЕО
09 червень, 2013, 12:04