Зеленський назвав конкретне місце, де перебуватимуть евакуйовані з Китаю

Зеленський назвав конкретне місце, де перебуватимуть евакуйовані з Китаю
Евакуйовані громадяни України та кількох інших держав житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах (Полтавська область).

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, літак з нашими громадянами та громадянами інших країн, яких евакуювали з Уханя, приземлився в Україні. Зеленський заявив, що було складно з погодою, тому довелося спершу посадити його в Борисполі. Він дозаправиться та полетить у місце призначення – до аеропорту в Харкові.

"Заходи безпеки – безпрецедентні. Зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить. Декількох громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки у них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів", - написав Зеленський.

За його словами, медцентр у Нових Санжарах буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

"Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у Президента

Тобто бактеріологічної небезпеки немає. Але є інша небезпека, про яку я хотів би сказати. Небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми – українці. Кожен з нас. Включно з тими, хто опинився в Ухані під час епідемії", - додав президент.

Він зауважив, що коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації.

"Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома.

На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів – люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони – майже як діти.

Українець завжди залишається українцем. Тимчасове перебування в Ухані або еміграція до Канади не робить його чужим для своєї країни. Розумію: стара політика протягом десятків років робила звичним ділити українців на «правильних» і «неправильних». Але ця епоха скінчилася. Ми будемо боротися за кожного українця, який опинився у біді, – де б він не перебував. Рятувати, евакуювати, обмінювати. Україна не здаватиме своїх. Такою буде державна політика – я це гарантую. Але такою ж самою має бути й реакція суспільства – я на це дуже сподіваюся", - резюмував Зеленський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тож казав, що у Конча Заспу до олігархів помістять хворих з Китаю.
Відповісти
Перший раз підтримую президента на 100 %.
Відповісти
Влада Зе демонструє свою цілковиту неспроможність. Здавалося б, що таке евакуація пару десятків людей з потенційною (насправді нульовою) і далеко не найстрашнішою інфекцією: провести досить прості організаційні і медійні заходи. Однак,нічого зроблено не було! Тотальна безпомічність і некомпетентність. Але при тому уся ця середньовічна практика супроводжується красивою риторикою, яка кричуще дисонує з дійсністю.
Відповісти