У Волинь інвестує «путінський олігарх» та екс-працівник КДБ?

У Волинь інвестує «путінський олігарх» та екс-працівник КДБ?
Російського бізнесмена Андрія Паннікова преса називає «путінським олігархом» та колишній працівником зовнішньої розвідки КДБ СРСР.

На Волині його знають як засновника сільгосппідприємства «Ратнівський аграрій», яке працює трохи більше року, - пише Волинська газета.

Як повідомили в обласному департаменті агропромислового розвитку, у 2012-му ця структура може назватися головною інвестицією року в місцевий агробізнес. А от про людину, котра вклала кошти у бізнес, який стрімко зайняв місце кращих агроструктур, майже нічого не відомо.

В інтерв’ю одному з обласних видань гендиректор «Ратнівського аграрія» Валентин Чернецький про засновника говорив ось що: «Наш інвестор – Панніков Андрій Ілліч – є одночасно й засновником «Ратнівського аграрія». Інвестиції, які надходять до нас, – це європейські вкладення. Свої статки Андрій Ілліч вирішив інвестувати у розвиток сільського господарства України. це головне джерело, яке ми використовуємо, щоб побудувати цей непростий бізнес на території нашої держави».

А голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час однієї з нарад на базі цього ж підприємства розповів: «Я, чесно кажучи, спочатку не повірив. Різні ж бувають інвестори. Приходять, а потім десь діваються… Або соняхи сіють. Тут, у Ратному, склалося все інакше: розвивається серйозне крупнотоварне аграрне виробництво. Головне, що є люди, є робота, є худоба. І землі, м’яко кажучи, не найліпші в Україні, запрацювали».

Доволі цікавою виявилася біографія Андрія Паннікова, принаймні ті її сторінки, які зафіксовані у всесвітній павутині. То хто ж інвестує волинян?

Цього бізнесмена російські ЗМІ вносять до списку «путінської олігархії». Видання Forbes.ru, для прикладу, зазначає: «Андрій Панніков відомий як крупний торговець нафтою ще за часів СРСР, а згодом – як президент промислово-фінансової групи компаній «ЮРАЛС», гендиректор СП «Юралс».

У біографії Паннікова є факт, який не може не привернути уваги: у 70-80 роки, за інформацією ЗМІ, був співробітником зовнішньої розвідки КГБ СССР і займався промисловим шпигунством у Швеції, за що його вислали з країни.

«Панников — любопытная фигура в российской нефтянке. Первый раз будущий бизнесмен попал на газетные полосы, когда в октябре 1988 года, будучи сотрудником советского торгпредства, он был выслан из Швеции за промышленный шпионаж. Этот эпизод Панников вспоминает с большой неохотой. «К бизнесу та история никакого отношения не имеет», — говорит он в интервью Forbes. На вопрос, чекист ли он, Панников отвечает шуткой: «Давно завязал», – пише Forbes.ru.

У 1988-1989 роках він працював експертом «Союзнефтеэкспорт» міністерства зовнішньоекономічних зв’язків СРСР, згодом – головний спеціаліст апарату управління радянської фінансово-торгівельної компанії «Совинтрейд», а з 1990-го – гендиректор радянсько-нідерландського СП «Юралс», співвласниками якого разом із донедавна офіцером резерву центрального апарату служби внутрішньої розвідки КГБ СССР і колишнім торговим представником Союзу в Швеції Панніковим були такі відомі на теренах РФ бізнесмени, як В’ячеслав Ровнейко (теж, за даними ЗМІ, офіцер розвідки, котрий трудився в Європі під прикриттям торгових представництво СССР), Дмитро Тарасов та Геннадій Тимченко (останній так само працював в органах КГБ і його називають особою, наближеною до нинішнього президента Російської Федерації Володимира Путіна).

На початку 2000-х Андрій Панніков став президентом промислово-фінансової групи «Юралс». Позаяк названа група іменем, за яким у всьому світі знають російську нафту (Urals – російська марка експортної нафтової суміші), не важко здогадатися, чим займалися структури, що входили до її складу. Зрештою, у «трудовій біографії» Андрія Паннікова було ще чимало посад, фірм. Але волинянам більшість із їхніх назв нічого не говорить.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Замовна статейка або від невдах-конкурентів, або нациків-свободівців! Як район "загибався" - всі владу кляли, а як прийшов толковий інвестор, який гроші вклав, податки не малі сплачує, робочи місця створює і теж погано? Знайшли "слід" з КДБ?!:) Ну це взагалі... Ця велика українська жаба - до путнього не доведе! Дуже дивно це читати у Волинській газеті!:( Мабуть Данилюк журналісту завдання дав, а Лівіцька з бодуна була!:)
Відповісти
мафіозів партіних радянських .то і буде "європа" в україні....а хто аукціонери іних монополій вже створених в області?чудо-полішуки?феномени поголовні?чи прокладки..гроші і так з області всі викачують..менше 300 дол. середня зарплата..ціни на те де диктують умови такі "підприємці" мінімум як в польського сусіда..інвестори чи чергові аферисти..
Відповісти
А козачок то засланий самим Х@йлом!
Відповісти
Останні новини
У Волинь інвестує «путінський олігарх» та екс-працівник КДБ?
09 червень, 2013, 15:09