«Бої» за партійний офіс в Луцьку: виламані двері, вирвані замки. ФОТО. ВІДЕО

«Бої» за партійний офіс в Луцьку: виламані двері, вирвані замки. ФОТО. ВІДЕО
Новому керівництву Народного Руху України на Волині довелося виламати двері та позривати замки, щоб потрапити у партійне приміщення.

9 червня о 11:00 вони зібралися на вулиці Шевченка біля будинку №2, який і є партійною власністю, - пишуть Волинські новини.

Однак потрапити в приміщення, де мали проходити збори партії «Народний рух України», було непросто: в дверних замках встановили нові серцевини, сам будинок обнесений парканом, закритим на замок.

Зрештою партійці замок вибили, ґрати зламали, а частину паркану зруйнували.

«Сьогодні, 9 червня на 11:00 було скликано актив партії Волинської області для вирішення ряду проблем, серед яких - і питання самовільного захоплення приміщення колишнім головою партії Володимиром Банадою», - розповідає виконувач обов’язків голови Волинської крайової організації «Народний Рух України» Дмитро Климук.

Так, посадовець пояснив, що Банада від 29 травня виключений з «Народного Руху».

«Самовільно замінив замки спочатку на вхідних дверях, а тепер і виставив паркан з замком навколо будівлі. Також з фасаду зникла табличка Народного Руху. Це приміщення – це власність волинської крайової організації, і так як він вже не є членом партії, ніяких законних підстав на володіння цим майном він не має», - повідав Климук.

«Він запропонував зустрітись особисто біля Собору на Театральній площі на 12:00. Банада був там, але зі мною не спілкувався. Коли він дізнався, що я приїхав з делегатами, то попросив особистої зустрічі, на яку так і не з’явився», - повідомив рухівець.

Дійсно, о 12:00 Банада поблизу місцини, де мала відбутися зустріч. Туди підійшли і інші делегати, але поспілкуватись з ним їм так і не вдалось. Кружляючи в районі вулиці Лесі Українки, він, здавалось, уникав зустрічі з рухівцями, а Дмитру Климуку, який звернувся до нього з закликом до діалогу, в грубій формі відмовив.



Поспілкуватись з Володимиром Банадою вдалось голові ківерцівського осередку партії Миколі Гаврилюку.

Той зауважив, що розмови фактично не вийшло.

«Назвати спілкуванням це важко. Він всіляко хотів усамітнитись, але йому це не вдалось, я був категорично проти цього. Ця акція має дуже важливе значення для всієї організації, тому кулуарні розмови на цю тему мене не влаштовують», - зазначає політичний діяч.

Так і не отримавши змоги поспілкуватись з Банадою безпосередньо, члени партії вирішують діяти радикально: ламають паркан, відкривають огорожу, і починають вибивати замки.



За деякий час на порозі будинку на вулиці Шевченка з’являються представники силових структур: прибули вони на виклик громадянина Банади.

Ознайомившись зі всіма документами, в яких ідеться про те, що громадянин Банада більше не є членом партії, на активі якої значиться вищезгаданий будинок, лейтенант міліції намагається зв’язатись з ним, але всі зусилля виявляються марними: екс-голова облорганізації партії не підіймає слухавки.



Тож, отримавши письмові пояснення від юриста партії, представники силових структур поїхали, зазначивши, що все, що відбувається, – це цивільно-правові відносини, і члени партії діють на свій розсуд.

Підходили до будинку, який став точкою «бойових дій», і інші члени партії, серед яких був і Віктор Юрченко. Попри переконання своїх однопартійців він зазначив, що все, що відбувається зараз – це ніщо інше, як спроба рейдерського захоплення приміщення «Народного Руху України».

Далі події розгортались більш стрімко: замок та ґрати таки вибили, і представники партії зрештою змогли потрапити в будинок. Після чого виконувач обов’язків голови волинської крайової організації склав акт щодо інциденту, а також встановив новий замок.





Вже коли народорухівці увійшли в будівлю, там з’явився згаданий Юрченко, а також його мати, Енна Григорівна, яка досить різко висловилась, звинувативши Дмитра Климука в тому, що він діє злодійськими методами.

«Всі питання повинні вирішуватись колегіально, тим більше, що ми - побратими. Це питання треба було обговорити з нами, що він (Володимир Банада, - авт.) сьогодні і зробив. І тут, раптом, виявляється, що ламають двері. Я вважаю що все це є незаконним», - додала жінка.

Також, Енна Юрченко зазначила, що паркан навколо будинку встановили робітники, які мали робити в приміщенні ремонт, рішення про що приймав Володимир Банада.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Банада, НРУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Банада - ЛОХ!!!
Відповісти
Весь Рух-ЛОХІ !!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Нічого не розумію !!! Так є РУХ чи його нема ? Ніякої
діяльності з боку РУХу я не бачу!!! А тепер РУХ кого
підтримує: ПР чи ОПОЗИЦІЮ? За часів В.М.Чорновола- РУХ
був активним та впливовим, а тепер "таємниці мадридського
двору". Але час сплив і "не той тепер Миргород, Хорол-річка не та". Кожен хоче бути гетьманом, де два українці там три гетьмани !!! А що Банада, то він по життю такий , на мій погляд, ШОУМЕН !! Я розумію, тепер всі у ВИШИВАНКАХ(нічого проти них не маю)і всі за Україну на словах, а на ділі.....00000 !!! Прикро, що НАРОДНИЙ РУХ ЗАГНУВСЯ !! Довели його до цього отакі поводирі.
Я знаю, що там було багато випадкових людей і НР розвалювали із середини !!!
Відповісти
Нда-а-а-а-а....рухівець-це діагноз...
Відповісти
Блін, ну шо ж вони всі такі дебіли....
Чого все ділять і ділять.
Відповісти
Цікаво, скільки та хатка коштує, і як вона потрапила у власність Руху? "Лакомый кусочек" у центрі міста.
Відповісти
Ну хлопаки хату тепер мають, ща почнеться: девкі, пиво, рок-н-рол).
Я думаю про ту хату ми ще багато почуємо!)
Кому належить, хто власник, на яких правах власності, чи де вже заставлена - це насправді дуже різні речі. Банада не просо так ту хату оберігав явно десь щось планував замутити або уже замутив.
Відповісти
такого парня обосралі)
Відповісти
бои за украденое у луцких свідомих жилье.я могу догадаться кто из мужьевладцев его подарил за откат.вигнать оттуда всех дряней и отдать под детский сад.рухайтесь як кажуть у польщи
Відповісти
чья це хата і хто приобрел цей будинок коли людям з урср не дозволялось мати більше 12.5 метрів на длюдину
Відповісти
Добитись справедливості і віддати будівлю під дитячий садок? Хто за? Всі! Розумні гарантососи покажіть свою роботу.
Відповісти
На такі "проРУХи" діяспора вже грошей не дає...
Відповісти
І Пашка засвітився) Лейтенантік)
Відповісти
Останні новини
«Бої» за партійний офіс в Луцьку: виламані двері, вирвані замки. ФОТО. ВІДЕО
09 червень, 2013, 20:26