Водії маршруток у Луцьку можуть припиняти рух, якщо хтось не розплатився е-квитком

Водії маршруток у Луцьку можуть припиняти рух, якщо хтось не розплатився е-квитком
Водії луцьких маршруток та тролейбусів мають право просто зупинити транспортний засіб у випадку, якщо хтось не оплачує проїзд е-квитком.

Про це йшлося учора, 20 лютого, під час наради за участю представників управління транспорту та зв’язку, перевізників та оператора електронних систем щодо дотримання чинного законодавства та рішень виконавчого комітету щодо автоматизованої системи обліку оплати проїзду, повідомляє пресслужба мерії.

Зокрема, в управлінні транспорту та зв’язку зазначають, що законом України «Про автомобільний транспорт» визначено:

- Стаття 35. Правила користування міським пасажирським автомобільним транспортом затверджуються відповідним органом місцевого самоврядування. Вони визначають порядок проїзду і його оплати, права та обов’язки пасажирів, а також взаємовідносини перевізників і пасажирів під час надання транспортних послуг, враховуючи особливості транспортної інфраструктури та наявність автоматизованої системи обліку оплати проїзду;

- Стаття 39. Для пасажира документом, на підставі якого виконуються пасажирські перевезення, в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду є електронний квиток та документи для пільгового проїзду;

- Стаття 41. Пасажир зобов'язаний в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду зареєструвати електронний квиток;

- Стаття 42. Договір перевезення пасажира автобусом на маршруті загального користування укладається між автомобільним перевізником та пасажиром, який в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду вважається укладеним з моменту реєстрації електронного квитка.

Інформують також, що правилами користування міським пасажирським транспортом (тролейбусом, автобусом) у Луцьку визначено, що право на проїзд надає електронний квиток після реєстрації в АСООП, та право на проїзд у транспортних засобах особам, що користуються пільгою (повною або частковою), дає персоніфікований електронний квиток після реєстрації в АСООП при наявності відповідного посвідчення.

За результатами наради дали доручення перевізникам посилити контроль за дотриманням вимог щодо використання електронних квитків. Кодексом України про адміністративні правопорушення визначено, що керівник перевізника, його заступники та контролери мають право накладати адміністративні стягнення.

Правилами користування міським пасажирським транспортом (тролейбусом, автобусом) у м. Луцьку визначають повноваження перевізника, водія, контролера та пасажира, а саме: перевізник вправі зупиняти перевезення транспортними засобами чи на окремому маршруті (маршрутах) у разі виявлення фактів неоплати проїзду; водій має право зупинити транспортний засіб у випадку порушення пасажиром або групою пасажирів цих Правил; працівник перевізника (контролер) зобов'язаний у разі відмови пасажира від реєстрації проїзду звернутись до водія, щоб той зупинив транспортний засіб; пасажир повинен одразу ж після входу у транспортний засіб зареєструвати електронний квиток.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
водій має право зупинити транспортний засіб у випадку порушення пасажиром або групою пасажирів цих Правил. Що потім; інші пасажири оплатили поїздку. Який вихід?
Відповісти
"Що потім; інші пасажири оплатили поїздку. Який вихід?"Теоритично, ненадані послуги, компенсація за втрачений час включаючи судові розбирання. Реально - Zugzwang - любі Ваші дії не в Вашу користь. Біжите розціловувати міських владців.
Відповісти
Ніхто не буде нічого зупиняти. Водії в нас зацікавлені приймати готівку, і радо її приймають.
Відповісти
я купив послуги мені їх повинні надати. не хочуть надавати послуги стійте в гаражах. я пасажир і це не моя проблема що хтось не заплатив, мене повинні доставити по маршруту, а з порушником робирайтесь у законному порядку.
Відповісти
Буквально вчора жінка пенсійного віку, яка приїхала в Луцьк з приміського селища, не змогла придбати картку для проїзду (на вулиці Львівській жодного терміналу).Вона йшла вулицею і всіх розпитувала, де знайти його. Ото наробили ...Невже у нас не знайшлося грамотної людини в Луцькій міській раді, яка внесла б пропозицію оплати за готівку по трохи вищому тарифу ?А навіщо, вони ж всі на своїх авто, з них одиниці користуються громадським транспортом ... Але це загальносвітова практика.
То ж так, менше отримає "сітікард", бо ж тих 10"/。 від виручки йде їм, а якщо будемо купувати квитки, то їм урветься трохи ...Бардак в державі бере свій початок від бардаку і необдуманих поспішних рішень на місцях ...
Відповісти
Водії розповсюджують чутки,що ця система ще проїснує два -три місяці, дальше буде знову розрахунок готівкою, а люди дурні кладуть на картку хто 200 а хто 500 грн. (чула розмову в маршруті №12)
Тому хто не придбав карточки і не спішить їх купувати.
Відповісти
Водії розповсюджують чутки,що ця система ще проїснує два -три місяці, дальше буде знову розрахунок готівкою, а люди дурні кладуть на картку хто 200 а хто 500 грн. (чула розмову в маршруті №12)
Тому хто не придбав карточки і не спішить їх купувати.
Відповісти
я і далі буду користуватись картою і не буду нічого передавати
Відповісти
Кожен громадянин України мае право на готівковий проїзд законом України.
Картка-це порушення прав люжини льготної категорії,бо вони офіційно оформлюються по особистих данних,а це можна відслідкувати на якій зупинці сіла людина!!!!!!!!!
Може мені ще сказати вам де в мене гроші сховані?а уроди владці?
Хрен вам а не сіті картка!!!!!!!!!
Стае све меньше можливості красти лбдські гроші податки,то ви організували тіпа сіті картки?
Здохніть всі чиновники разом в один день!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Цивільний кодекс ще ніхто не відміняв
Відповісти
Останні новини
Водії маршруток у Луцьку можуть припиняти рух, якщо хтось не розплатився е-квитком
21 лютий, 2020, 10:02