Кожен п'ятий українець працює неофіційно

Кожен п'ятий українець працює неофіційно
Рівень тіньової зайнятості в Україні в кінці 2019 року впав до 21%, що є найнижчим показником за останнє десятиріччя.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з посиланням на дані Держслужби зайнятості, - пише ІА Волинські новини.

«За даними Державної служби зайнятості, кількість працівників і роботодавців, які зацікавлені в легалізації трудових відносин, збільшується. У кінці минулого року рівень тіньової зайнятості впав до 21% – найнижча позначка за останнє десятиліття. А з початку 2020 року з майже 200 тисячами працівників були укладені трудові договори», – сказано в повідомленні.

Відзначається, що на сьогоднішній день практично кожен 5-й українець працює неофіційно. Найчастіше – у сільському господарстві, гуртовій і роздрібній торгівлі, будівництві, транспорті та кур’єрській діяльності. Згідно з повідомленням, у 2020 році в цих галузях Держслужба зайнятості має намір провести інформаційні та інспекційні кампанії.

Як повідомлялося, раніше уряд почав кампанію з виведення ринку праці з тіні. При цьому Кабінет міністрів виділив додаткові 500 млн грн у бюджеті Фонду соціального страхування на програми допомоги в працевлаштуванні в 2020 році. У грудні 2019 року Кабмін схвалив законопроєкт про працю, який покликаний зберегти і розширити соціальні права працівників, збільшити кількість легальних робочих місць, забезпечити рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері праці, підвищити доходи працівників та гармонізувати українське законодавство з європейським.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І хто у цьому винний, - Росія чи Білорусія, може Турція. Ми 30 років, когось звинувачували, тільки не себе. Докотилися до ручки українці з ціми прийдешніми владами. Може зараз зрозумією, що винні ми самі, бо вибираємо тих, хто не любить свою країну та не бажає її громадянам достойного життя. Таке враження, що український менталитет, це - ненавидити все навколо, якщо воно краще за твоє.
Відповісти