Шукати винних – безперспективно, – губернатор про Волинську трагедію

Шукати винних – безперспективно, – губернатор про Волинську трагедію
Голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук вважає, що не треба шукати винних у Волинській трагедії, бо потім буде важче порозумітися.

Про це він заявив 10 червня під час прес-конференції з нагоди поїздки українських та польських журналістів у місця трагедії.

Губернатор зазначив, що український бік і далі стоїть на позиції: «Просимо пробачення і прощаємо». Він вважає, що в подальшому українсько-польські відносини будуть важчі, якщо польська сторона визнає трагедію геноцидом проти поляків.

Проте, на його думку, молоде покоління це не дуже зачепить, тому він вірить у дружні партнерські відносини і в подальшому.


«Спроба знайти, хто перший вистрелив, – справа безперспективна», - наголосив Клімчук.

Він розповів, що його діда вбили під час подій на Волині в 1943 році. Голова ОДА вважає, що впорядкування кладовищ – найкраща пам’ять про Волинську трагедію. Він нагадав, що впродовж останніх кількох років на Волині і в Польщі прибрали багато польських та українських могил.

«Я горджуся впорядкуванням кладовищ. Це наша європейськість. Минулого не зміниш», - додав Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка європейськість!В м.Камінь-Каширський центральне кладовище не прибрали,кучі сміття як в середині кладовища так і вздовж огорожи,не прибрана і повністю занедбана,заросла чагарником могила вояків УПА ,щей надпис зробили від вдячних нащадків,яка цинічність.А щодо Волинської трагедії то українці були на своїй землі!А хто прийшов до нас з мечем,то від нього і загинув.
Відповісти
Останні новини
Шукати винних – безперспективно, – губернатор про Волинську трагедію
10 червень, 2013, 13:24