Капа – ідеальне рішення для вирівнювання зубів*

Капа – ідеальне рішення для вирівнювання зубів*
Рівні та здорові зуби – мрія чи не кожної людини. Однак, далеко не кожен може похвалитися ідеальною посмішкою. Чому? Крім різних стоматологічних захворювань, однією з головних проблем зубів вважається їх виражена кривизна. Така посмішка привертає увагу оточуючих, викликає дискомфорт та негативно впливає на здоров’я людини. У зв’язку з цим сьогодні існує чимало ефективних методів, які допомагають виправити дефект та повернути впевненість пацієнту.

Про які методи йде мова?

Коли ми говоримо про вирівнювання зубів, в більшості із нас виникають асоціації з лікуванням брекетами. І не дивно! Адже саме цей метод на протязі багатьох років доводить свою високу ефективність. Однак, брекети бувають різними і обираються залежно від складності захворювання та можливостей клієнта. Приміром, для вирівнювання зубів та виправлення прикусу досить часто використовуються металічні, керамічні, сапфірові, лінгвальні та самолігуючі брекети, термін носіння яких може складати від одного до кількох років. При цьому пацієнту доведеться регулярно відвідувати стоматолога та ретельно стежити за станом ротової порожнини. Чи існує якась альтернатива брекет-системам? Так! Іноді для вирівнювання зубів у дитячому віці може використовуватися трейнер (спеціальний силіконовий тренажер) або пластина (для дітей віком від 6 до 15 років). Що стосується дорослих, то найбільш альтернативним та безпроблемним варіантом для виправлення прикусу сьогодні вважаються елайнери.

Що таке елайнери та кому вони показані?

В стоматології елайнери ще називають прозорими брекетами або капами. Призначати їх пацієнтам в нашій країні розпочали досить недавно. Найчастіше використовується капа для зубів після брекетів. В таких випадках термін її використання може тривати від 3 до 6 місяців. Чи обов’язково носити капу після брекетів? Ніхто не може передбачити, як поведуть себе ваші зуби після вирівнювання, саме тому багатьом пацієнтам капа призначається як підтримуючий засіб. До того ж, вона непомітна на зубах і не спричиняє додаткового дискомфорту.

Чи можна використовувати капу як окремий метод вирівнювання зубів?

Звісно, так! Сьогодні елайнери рекомендують встановлювати пацієнтам, яким протипоказані брекети через непереносимість складників, а також людям зі скупченістю зубного ряду, широкими проміжками між зубами, звуженою чи розширеною зубною дугою. Іноді їх призначають і дітям у віці від 6 до 12 років. До того ж, прозорі брекети підбираються залежно від стану зубів та можливостей пацієнта і бувають 3-типів:

• Стандартні. Такі елайнери являються найбільш бюджетним варіантом і підходять для виправлення типових дефектів.
• Термопластичні. Для того, щоб встановити таку капу, її спочатку розігрівають теплою водою, а потім одягають на зубний ряд. Термопластичний елайнер щільно прилягає до зубів та сприяє їх вирівнюванню.
• Індивідуальні капи. Такий варіант допомагає досягнути найкращого ефекту в процесі виправлення прикусу. Пластинки виготовляються індивідуально під кожного пацієнта і за час лікування змінюються близько 25-40 разів.

Всі ці види елайнерів доступні для пацієнтів стоматології «32 Dent».

Як встановлюються капи?

Для початку пацієнту варто звернутися до професійного ортодонта, який визначить ефективність вирівнювання зубів саме таким методом. Якщо цей варіант підходить, лікар зробить рентгенівські 3Д-знімки, змоделює пластинки та зафіксує їх в роті пацієнта. З кожним відвідуванням клініки пацієнту встановлюють більш жорсткі капи, які поступово повертають зуби у правильне положення. Що стосується вартості такого лікування, то вона значно нижча, ніж у випадку з брекетами. У будь-якому разі, капа підбирається індивідуально професіоналами своєї справи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зуби
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Капа – ідеальне рішення для вирівнювання зубів*
21 січень, 2020, 23:50