Як прати махрові рушники, щоб зберегти їх м'якість?*

Як прати махрові рушники, щоб зберегти їх м'якість?*
Вибрати рушник у потрібному вам розмірі і кольорі зараз дуже просто. В інтернеті або торгівельному центрі ви швидко підберете для лазні, на пляж, для рук або ванної кімнати і не один симпатичний і пухнастий виріб. Але цей текстиль вимагає не тільки вибору за призначенням. Те, як ви будете за ним доглядати, продовжить його термін служби та збереже акуратний і приємний зовнішній вигляд. Але правильно відповісти як доглядати за кухонними або пляжними рушниками, як часто їх прати, - багато господинь не можуть.

Рушники вимогливі у догляді з двох причин. По-перше - це важливо для гігієни, оскільки вони забруднюються досить швидко. Особливо кухонні і для рук. Друге - це їх натуральний склад. Справа у тому, що бавовна швидко забруднюється і складно відпирається. Саме тому, такі рекомендації для вас - тих, хто хоче користуватися абсолютно чистим і при цьому красивим, пухнастим виробом.

Чи траплялося вам після прання знімати з сушки жорсткий, грубий рушник? З цією проблемою догляду стикаються багато. Для того, щоб уникнути подібного, потрібно розуміти, чому так відбувається. Причини можуть бути наступні:

• Жорстка вода (багато домішок осідають на волокнах).
• Якщо використовувати для прання порошок, він погано виполіскується з волокон, часто нерозчинені мікро-частинки осідають на тканині.
• Недостатнє полоскання і висока температура води теж призводять до того, що махра стає грубою.
• Сушка біля батарей або калорифера теж причина того, що тканина стає грубою і неприємною на дотик до шкіри.
• Ну і, звичайно, якщо сировина поганої якості, то і виріб з неї не буде зразком чудового м'якого і приємного вироба.

Як правильно доглядати за рушниками ви можете дізнатися в статтях на сайті або в рекомендаціях під описом товару в інтернет-магазині. На сайті https://domashniy.com.ua/ua/polotentsa перед покупкою рушника ви довідаєтесь не тільки про усі характеристики даної моделі, включаючи щільність і можливі варіанти розмірів. Що теж важливо, ви прочитаєте рекомендації по догляду прямо в картці товару. Тобто, вам не обов'язково зберігати етикетку з цією інформацією. Ви завжди можете відновити свої знання про догляд на сайті.

Якщо коротко, то правильне прання махрового рушника полягає в дотриманні наступних правил:

• використовувати додаткове полоскання;
• не завантажувати барабан машинки більше, ніж на половину;
• використовувати тільки гелі для прання;
• викручувати на малих і середніх оборотах;
• не сушити біля обігрівачів і під прямими сонячними променями.
Якщо ці поради не допомагають, скористайтеся спеціальними пом'якшувачами. Тоді ваш махровий текстиль придбає не тільки бажану м'якість, а й приємний аромат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: рушники
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.