Чи впливають мікропозики на кредитну історію?*

Чи впливають мікропозики на кредитну історію?*
Мікрокредитування становить вагому альтернативу банківським позикам. МФО видають кошти швидко і за спрощеною схемою, як це можна побачити на прикладі компанії Credit Lite. Але кожна позика передбачає виконання певних зобов’язань. Деякі клієнти МФО це не враховують або свідомо ігнорують, щоб терміново отримати гроші, і опиняються в числі боржників. Мікропозики позитивно або негативно впливають на фінансовий рейтинг в залежності від того, як позичальник розраховується по кредиту.

Що таке кредитна історія

Інформація про будь-який кредит, отриманий в Credit Lite, інших МФО або банківській установі, надається до УБКІ. Кредитна історія (КІ) дозволяє сформувати фінансовий рейтинг клієнта. Чим вище цей показник, тим охочіше кредитори співпрацюють з позичальником. Які відомості містить КІ:

• персональні дані особи;
• інформацію про діючі і закриті кредити;
• дані щодо регулярності погашення;
• відомості про порушення графіку платежів й заборгованість.

В кредитному досьє зафіксовано, коли, в якій компанії, на який термін і в якій сумі позичальник оформив мікропозику. Також відображається дострокове погашення займу, прострочки або борг.
Кредитна історія може бути гарною або поганою. Якщо у потенціального клієнта немає/не було жодного кредиту, фінансовий рейтинг скласти неможливо. Це може стати причиною для відмови у видачі банківської позики.

Яким чином мікрокредити впливають на кредитну історію

Коли клієнт подає в банк заявку на отримання кредиту, його досьє перевіряє менеджер. Погана КІ стає причиною для відмови в кредитуванні. Зараз кредити з поганою кредитною історією надають не всі фінансові організації, але знайти вихід можна – це позика у МФО:

1. Кредити надають цілодобово в режимі онлайн. Для оформлення не потрібні довідка з місця роботи, поручитель та застава.
2. Отримати позику може будь-який громадянин України віком від 18 років.
3. Користувач заповнює заявку, в якій вказує достовірну персональну й фінансову інформацію.
4. В деяких МФО можна отримати перший займ на пільгових умовах – під 0 відсотків.
5. Щоб оформити позику, не обов’язково відвідувати офіс компанії.
6. Гроші видають навіть клієнтам з поганою кредитною історію, а також особам без офіційного доходу.

Якщо організація схвалює запит, залишається надати реквізити банківської картки і підписати електронний договір після отримання коду в СМС. Кошти швидко перераховують. Можна взяти позики в декількох компаніях одночасно, спрощена система видачі мікрозаймів призводить до того, що багато українців беруть значні суми в борг.

В результаті деякі позичальники, які в силу обставин не розрахувалися за кредитом, потрапляють в боржники із зіпсованою кредитною історією. В подальшому клієнт з поганою КІ матиме труднощі з отриманням позики.

З іншого боку, достатня кількість вчасно погашених кредитів може допомогти підвищити кредитний рейтинг і таким чином покращити кредитну історію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.