Вулиці Будапешта перетворилися на річки. ФОТО. ВІДЕО

Вулиці Будапешта перетворилися на річки. ФОТО. ВІДЕО
10 червня рівень води в Дунаї в районі Будапешта (Угорщина) перевищив позначку девʼять метрів при нормі не більше двох.

Кілька районів угорської столиці опинилися під водою, ‒ пише Gazeta.ua.

Річка захоплює все нові й нові території. Частина вулиць в Будапешті, а також доріг просто перетворилися на притоки Дунаю.

На щастя, поки що обходиться без жертв. Угорці кажуть, що були готові до повені. Їх навчив гіркий досвід 2002 і 2006 років. Укріплювати береги, дамби, набережні тут стали, як тільки надійшли перші повідомлення про паводок з Австрії та Німеччини. Працювали всі без винятку. Хто не міг тягати мішки з піском, забезпечував інших їжею і напоями.

Глава муніципальних служб Ласло Чеке подякував усім за самовідданість, але при цьому підкреслив: «Навіть якщо ми досягнемо успіху в захисті, не можна сказати, що ми перемогли. Це було б нерозумно. Ми живемо на цій прекрасній річці і зобовʼязані визнавати характер Дунаю, пристосовуватися до нього».

В Угорщині тимчасово перекриті понад 40 автомобільних магістралей. Десятки сіл виявилися повністю відрізані від зовнішнього світу. Дістатися туди можна тільки на човнах. У Будапешті люди бояться спускатися в підземні переходи або станції метрополітену. Частина з них вже затоплена.

Якщо угорські дамби поки витримують натиск Дунаю, то в Магдебурзі (Німеччина) захисна споруда не впоралося з водами Ельби і Заале. Потоки хлинули на вулиці столиці землі Саксонія-Анхальт. Рівень води в чотири рази перевищив норму. Владі довелося евакуювати 23 тисячі місцевих жителів. І це ще не пік повені. За останніми даними, стихійне лихо в Європі забрало життя 18 людей.

Тим часом в минулі вихідні затопило частину районів Варшави (Польща). Налетіла буря принесла зливи з градом. Вода стоїть у підвалах будинків. Закрито чотири станції метро.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вулиці Будапешта перетворилися на річки. ФОТО. ВІДЕО
10 червень, 2013, 15:59