На «Ягодині» за добу температуру перевірили майже 4 тисячам подорожнім. ВІДЕО

На «Ягодині» за добу температуру перевірили майже 4 тисячам подорожнім. ВІДЕО
За добу у міжнародному пункті пропуску "Ягодин" перевірили температуру 3700 подорожнім, які в’їжджають в Україну.

Понад 200-ті з них – іноземці, - розповіла речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів Суспільному.

Заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу на кордоні з Польщею діють відучора.

Водій Дмитро Кропивницький каже: два дні провів у Литві. Перш ніж дозволити в’їзд в Україну, чоловіку вимірюють температуру. Запроваджені заходи безпеки на кордоні, каже чоловік, підтримує.

"Я вважаю, що потрібно. Тому що, якщо не догледіти, то тоді можна і не зробити необхідних заходів, щоб потім це зупинити. Якщо його запустять, потім нічого не вдіяти. Так воно повинно бути, це захист населення", - розповів подорожуючий Дмитро Кропивницький.

Наступний у черзі на в’їзд в Україну - Костянтин Проценко. Чоловік каже - почуває себе добре.

"З Германії ми. Як ви себе почуваєте: Отлічно. Вперше в Україні бачу, більше ніде не бачив таких заходів. Я думаю, все скрізь добре", розповідає Костянтин Проценко.

Стан здоров’я водіїв на кордоні від ранку перевіряє помічник епідеміолога Любомльського відділу лабораторного центру Анатолій Ключук. Каже: на пункті пропуску для температурного скринінгу подорожуючих мають два вимірювальні прилади. Працює у спецодязі.

"Захисний халат, рукавички, респіратор, маска, шапочка. Це термометр дистанційного вимірювання температури. Просимо людину, щоб витерла волосся і на відстані 0,5-1 сантиметра приставляємо і вимірюємо", - зазначає Анатолій Ключук.

За добу, каже Анатолій Ключук, у пункті пропуску "Ягодин" людей з підвищеною температурою тіла не зафіксували. Якщо у лікаря чи військового фельдшера виникнуть сумніви щодо стану здоров’я подорожнього, його ізолюють у санітарній зоні. У цій кімнаті два дні тому вели прийом громадян. Нині її переобладнали в ізоляційну, для тих у кого медики запідозрять коронавірус, – каже речник Волинської митниці Віталій Лопошук.

"Тут надають першу допомогу. Далі лікарі з швидкої допомоги, яка стоїть зовні, їх забирають і згідно алгоритму вже відвозять на подальше діагностування. Ця кімната розрахована на двох людей, але вона буде розширюватися, якщо будуть якісь прецеденти", - розповідає речник Волинської митниці Віталій Лопошук.

Засобами захисту від вірусів забезпечені не лише медики, а й усі працівники пункті пропуску "Ягодин", – каже речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів.

"Всі прикордонники забезпечені стерильними одноразовими масками, рукавичками. На каналі руху на в’їзд в Україну всі працюють як прикордонники так і митники. Наразі конфліктних ситуацій не було. Люди з розуміння ставляться до цього. Самі розуміють, що це безпека нашої країни, людей які в ній проживають", - зауважила речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів.

Зі слів Оксани Петрів, скільки триватимуть такі заходи на кордоні наразі невідомо.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знов показуха, відео зняли да й все, я їхав з Їталії в вечері в цей самий день (вчора), наголосив два рази, що звідти їду і ніхто нічого в мене не перевіряв...
Відповісти
Останні новини
На «Ягодині» за добу температуру перевірили майже 4 тисячам подорожнім. ВІДЕО
27 лютий, 2020, 10:50