На Волині оголосили штормове попередження

На Волині оголосили штормове попередження
У найближчі вихідні на території Волині синоптики прогнозують снігопади, хуртовини та снігові замети.

У зв’язку з цим 3 лютого Волинський обласний центр з гідрометеорології оголосив штормове попередження. Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

За прогнозом, 4-6 лютого по території області очікуються снігопади, хуртовини при швидкості вітру до 10-12 метрів за секунду, на дорогах – ожеледиця та снігові замети.

Очікується послаблення морозів вночі до 14-19, вдень до 7-12 градусів. Опади мають припинитися 7 лютого.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук вимагає від органів виконавчої влади на місцях, відповідних обласних служб негайно організувати роботу підрозділів МНС, облавтодору, обленерго, комунгоспу щодо моніторингу можливих ускладнень на дорогах і в населених пунктах та запобігання можливих надзвичайних ситуацій в системах електропостачання, комунальних мережах тощо.

Управління з питань надзвичайних ситуацій мобілізує ресурси для своєчасного залучення додаткових сил і засобів та оперативного реагування на ситуацію.

Під особливим контролем, наголошують у повідомленні, – транспортне сполучення з населеними пунктами.

Волинянам теж радять турбуватися про власне життя і здоров’я.

Зокрема треба суворих дотримуватися правил пожежної безпеки під час експлуатації систем опалення та електроживлення. Слід утриматися від поїздок, не виходити на вулицю без нагальної на те потреби.

Згідно інструкцій Міністерства охорони здоров’я України, щоб не допустити переохолодження і обмороження, перед виходом на вулицю слід обов’язково поїсти та правильно одягнутися.

Одяг повинен бути багатошаровим і бажано з натуральних тканин. Він не повинен стискати тіла, обмежувати рухів.

На ноги потрібно одягати вовняні шкарпетки і взувати просторе взуття, бо небезпека одержати відмороження залежить значною мірою від порушення нормального кровообігу.

Обов’язковим є головний убір. За 20 хвилин до виходу на вулицю медики радять змазати обличчя і руки спеціальним кремом, який не містить води.

Також лікарі рекомендують вживати більше теплої рідини, що сприяє кращій терморегуляції організму. У той же час не рекомендується вживати алкоголь та палити на морозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині оголосили штормове попередження
03 лютий, 2012, 11:25