Для пільгового проїзду волинянам виділятимуть «живі» гроші

Для пільгового проїзду волинянам виділятимуть «живі» гроші
Близько 140 тисяч волинян-пільговиків незабаром отримуватимуть «живі» гроші для компенсації проїзду в громадському транспорті, в тому числі – на приватних маршрутках, рейсових або приміських автобусах і таксі.

Про це 2 лютого в прямому ефірі Волинського телебачення розповів голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Поступовий перехід на грошовий еквівалент замість віртуальних пільг влада планує зреалізувати на продовження вдалого експерименту з заміни пільг на оплату електроенергії грошовими виплатами. Завдяки експерименту, понад 137 тисяч волинських пільговиків на електроенергію нині отримують гроші замість кіловат.

Губернатор не приховує: ситуація з пільговим проїздом зовсім інша. Адже більшість перевізників в області – то приватні структури. Тому реалізація цієї програми потребує більше часу та розрахунків.

«Я не думаю, що ми зможемо зробити це в цьому році. Але мусимо це робити в 2013-му, 2014 роках, добавляти вам до пенсії або до ваших заслуг «живі» гроші, які покриють компенсацію за проїзд. Це непроста робота, але її треба виконати», - переконаний Борис Клімчук.

За словами губернатора, головна проблема в починанні – відсутність точного обліку.

«Ми не знаємо: скільки хто кого перевозить. Це вічна тема, бо вона не прорахована, немає підґрунтя. Держава виділяє субсидії, субвенції, ми їх перераховуємо перевізникам за перевезення пільговиків. Можливо, вони більше перевозять, ніж ми перераховуємо. А можливо – менше. Я не знаю. І ніхто цього не знає. Це такий віртуал, така кофейна гуща, що чорт голову зламає. Але те, що тут немає справедливості – це однозначно. Ні для перевізників, ні для фірм, ні для тих людей, які користуються цими пільгами», - зазначив Клімчук.

Попри труднощі з реалізацією, губернатор впевнений у вигідності переходу на нову систему компенсації пільг. Хоча, як зазначив Клімчук, наприклад, у Литві є лише одна пільга для пасажирів – студенти і пенсіонери платять половину вартості проїзду. Всі решта сплачують повну вартість квитків. А, скажімо, в Азербайджані таких жодних пільг для пасажирів узагалі немає.

До слова, губернатор в інтерв’ю подякував волинським перевізникам за розуміння та людське ставлення до пасажирів.

«Вони порядно ставляться до людей. Перевізники, можливо, втрачають посадочні місця, але беруть усіх пільговиків. І не кажуть стареньким дідусям чи інвалідам, що «ти в мене третій пільговик, не візьму». Я вам дякую. Бо нині явних скарг, які були ще два роки тому, немає. Це означає одне – ми стаємо більш порядними. І чітко розуміємо – всі гроші за один день не заробиш», - сказав Борис Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для пільгового проїзду волинянам виділятимуть «живі» гроші
03 лютий, 2012, 12:02