Співачку з Волині дискваліфікували на фестивалі в Польщі

Співачку з Волині дискваліфікували на фестивалі в Польщі
Оргкомітет музичного фестивалю Rzeszów Carpathia Festival, який 6-9 червня відбувався в Польщі, дискваліфікував волинську співачку Галину Конах через те, що вона виконувала кавер, а не авторську пісню.

За словами Конах, це сталося через технічні недопрацювання як з її боку, так і з боку організаторів заходу. Також "допомогли" конкуренти по музичній сцені, додала вона.

Співачка пояснила, що вп'яте виступала на фестивалі, тому налагодили дружні стосунки з оргкомітетом. Тож, коли відсилала заявку на участь в дійстві, не вклала туди анкету, в якій серед інших даних вказувалося, чи є пісня-учасник кавером чи оригінальним авторським твором.

Щоправда вона надіслала аудіозапис пісні, яка є кавером на пісню косово-албанської співачки Рони Нішліу "Suus", з якою та виступала на "Євробаченні-2012". Композиція Галини Конах носила назву "Ще не час прощатися" та, нагадаємо, була присвячена композитору В'ячеславу Хурсенку.

"Журі пісню прослухало і до участі допустило, якимось чином, вони не впізнали пісню учасниці "Євробачення", - розповіла Конах.

Коли ж всі конкурсанти виступили і журі визначило переможців, зокрема, перемогу здобула Галина Конах.

"За три години до нагородження до мене підійшла організатор фестивалю і сказала, що мусять дискваліфікувати мене, бо я виконувала кавер, а не авторську пісню. Таким чином через мою технічну помилку і помилку організаторів мене позбавили всіх нагород", - мовила співачка.

Вона консультувалася з юристами щодо того, аби відсудити перемогу, але не впевнена, чи "гра вартує свічок". Мовляв, доведеться витрати багато грошей на юридичний супровід справи.

Насамкінець Галина Конах запевнила, що обов'язково подасть заявку на участь в Rzeszów Carpathia Festival-2014 та подякувала членам української делегації, які підтримували її від початку до завершення фестивалю.


Аматорське відео з сторінки Діани Попової в соцмережі Вконтакте


Довідка


Як пише Вікіпедія, кавер — авторська музична композиція (часто відома) у виконанні іншого музиканта чи колективу. Виконання кавер-версії може повністю імітувати оригінал або радикально відрізнятися від нього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Конах
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 33
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно. Бездарі свого нічого придумати не можуть, ще й голосу немає і напевно на жодному інструменті не грає. Класична бездарна попса.
Відповісти
"свого нічого придумати не можуть, ще й голосу немає і напевно на жодному інструменті не грає" Шановний Ексаботу, по-перше, Галина слова до пісні написала сама і поклала їх на відому музику, по-друге, людям без голосу не дають нагород, а в Галі їх дуже багато, на муз. інстум. вона теж вправно грає, особисто чула... А ще, я була в складі цієї делегації з України, і все бачила та чула особисто, а тому Ваш бездарний коментар викликає в мені бурю негативу. Ви поїдьте, заспівайте, викладіть душу, а тоді пишіть (бажано під справжнім ім,ям, якщо вистачить сміливості), та спершу спрабуйте хочаб запрошення отримати на фестиваль такого масштабу...
Відповісти
Та я б навіть за гроші не поїхав на вестиваль масштабу такої низькопробної попси :)))
Відповісти
тролі, "вел кам" обсирати!
повод ідєальний
Відповісти
Конах може співати на поліссі лише весільні пісні типу "Їхало весілля під зелену грушку, два коти за свати, а киця за дружку". Або на короваї: "У нашої доці золотая поця, як танцює, то брящить, а як сяде, то блищить".
Відповісти
Народний баран! Бо фолк і без того - народний. Але ж то по-англійськи. Барани англійської не вчать. Белечати можна й так. А ще "бряжчить" і "блищить" пишеться по-різному. За парту, неуку, поки я паска не зняв!
Відповісти
Діду, "фольк" - то по-німецьки. Сам баран - бігом за парту)
Відповісти
опозорилась... і виправдання дитячі.
Відповісти
Знаєте,вкотре переконуюсь,що співвітчизники не вміють розділяти перемог,або поразок інших!! Це дуже прикро,коли свої навіть підтримати не можуть,а точніше не хочуть! Вам аби обісрати! Ви самі то чого домоглися в житті? Сидіти і осуджувати людей під анонімним ім'ям? Це дуже низько! Наберіться сміливоситі і признайтесь в очі самій Галині Конах в лице,якщо ви дійсно вважаєте,що вона бездарність!
Хоча я впевнена,що жоден з вас,так не працює до втрати свідомості(!!!) і не витрачає стільки сил і грошей на всі фестивалі,тільки для того,щоб за кордоном знали ,що Україна теж багато вміє!
На разі закінчую свій коментар,бо все одно жоден з вас не задумається над ним!
Відповісти
Діанка, це наша така українська ментальність... Ті, хто нічого не досягли в житті, наважуються ще поганити ім"я достойних похвали. Варто змиритися з тим, що наші люди потішаються з чужих невдач, та ще й по-чорному заздрять. От і все.
Відповісти
"ім"я достойних похвали" - ви і попередній коментар напевно не розуміють що бездарність немає національності. Якщо ця "співачка", яка здатна лише на кавери, та ще й такої якості, то я як меломан, по вашому, мушу підтримувати її лише за те що вона українка, та ще й з волині?? Ніц!

Будь-ласка Галю! Успіхів! Тільки не позорь так нас волинян і українців наступного разу. Хоча..., для дівчаток шкільного віку вона може і кумир...
Відповісти
прокрутите страницу чуть выше, там есть раздел "Схожі новини". Там про Конах все написано.
из молодняка это пока лучшее, что у нас есть, реально.
Відповісти
Меломан,якщо по Вашому,Галина-це бездарна людина,то Ви,напевно.нічого не розумієте в музиці.І пісня-шикарна!!!І при чому тут кумир для дівчаток шкільного віку???Ви самі не усвідомлюєте,які нісенітниці пишете,Галину шанують в різних країнах світу,але тільки не в нашій,за що дуже прикро!
А Ви,раз такі мудрі і освідчені,напишіть свою піссню і їдьте представляти Україну,якщо ви вважаєте,що здатні на більше!
Успіхів!!!!
П.С. У Галини купа своїх,шикарних піень,і слова до каверу,доречі,вона написала сама!
Відповісти
та краще взагалі не представляти Україну, чим такою убогою каверною попсою...
Я теж знаю декількох людей які пишуть вірші. Але вони не такі примітивні як Галинині.
В любому випадку бажаю вам з Галиною успіхів і розвитку. Можливо колись...., але наврят.......
Відповісти
Та є в неї і свої музичні твори, я знаю. Та і 3-тє місце на "Славянскому базарі" це успіх. Так що заздріть собі мовчки. І як людина вона хороша! І, я вважаю, своє потрібно завжди підтримувати і поважати, а не цинічно принижувати!
Відповісти
З Вами немає сенсу переписуватись,Ви пишете одне і те саме!
Просто шкода часу на таких заздрісних і не добрих людей.
Відповісти
Може й прекрасна пісня, але голос, як на мене, жахливий. У туалеті "Зайнято!" кричати.
Відповісти
Згідна з Вами дівчата, Діана та Оксана,вокал сильний,щодо пісні то це вже інша справа,а якщо хтось не розуміється, чи сам глухий як пень(до Exaboto) то нехай не береться судити! Ті меломани що слухають Рок та ін.,звичайно скажуть,що це попса бездарна!
Відповісти
А мені жаль Галю. Вона старалася, захищала честь України й Волині. Ясна річ, що хоче слави і перемог. Тому прикро, що землячка так пролетіла, але бажаю успіхів у подальшому!
Відповісти
М-да народ, чего гнать-то на Конах, поет она как раз вполне прилично. То что лоханулась, ну все ведь бывает. Если и критиковать ее, то разве что за имидж и стиль, мне он - вааще никакой.
Відповісти
Конах Галині гарного продюсера (з коштами та зв'язками) - і вона далеко піде.
А так, рівень сьогоднішнього продюсера (її батько?) - не дозволяє йти далі...
Галині варто подумати над цим!
Відповісти
не прокатило ...
Відповісти
Никогда не слышал ни имени ни песен вышеупомянутой певицы... Киньте хоть ссылку что-ли, а то неоднозначное мнение по комментариям складывается...
Відповісти
Не забувайте, я злий і недобрий, тому й несу всяку чуш. А рорзумію то запізно. Ваш Ромчик
Відповісти
Галина всього в творчому житті досягає сама своєю наполегливістю, працею, силою волі. ця невдача пройде, вона її подолає, бо любов до пісні переможе
Відповісти
Золоті слова!!!
Відповісти
"наполегливістю, працею, силою волі"
А талант? Як немає таланту - куди та наполегливість заведе?
Ви собі як хочете, але нехай краще Галина співає у вузькому колі. Вигляду - ніякого, співає - згинається, наче блювати...
Через 1хв. 35 сек. вимкнула виступ.
Відповісти
падєлом свінюшке
Відповісти
тина тёрнер
Відповісти
На лаври навіть Лариси Доліної явно не тягне.
Відповісти
Слухай "нінуля-монна-ліза" хотілось би побачити на що ти тягнеш, напевно "занято" в туалеті навіть не прокричиш,бо й на це у тебе мозгів не вистачить)))) А Галина-ТАЛАНТ!!!!
Відповісти
Дашка, у тебе мізків не вистачає навіть слово "мізки" правильно написати, так що мовчи. Нема чого дзявкати з підворітні,- зареєструйся та коментуй увідкриту!
Відповісти
Тралякы, МАЛАДЦА! Оправдали!!!!!
Відповісти
Останні новини
Співачку з Волині дискваліфікували на фестивалі в Польщі
11 червень, 2013, 15:27