Які продукти не можна поєднувати з алкоголем

Які продукти не можна поєднувати з алкоголем
Алкоголь шкідливий сам по собі, але в поєднанні з деякими продуктами – особливо. Від цього страждають підшлункова, печінка і серце. Список продуктів, якими шкідливо запивати або заїдати алкоголь.

Про це розповідає Ukrhealth.

Солодощі
Організм вибудовує чергу з речовин, які він збирається переробляти. Перевага віддається цукрам. Глюкоза та інші швидкі вуглеводи засвоюються першими. В цей час алкоголь починає розкладатися. Тому, поївши солодкого з алкоголем, ми починаємо засвоювати похмілля. Особливо це виражено, коли спиртне вживається під жирний кремовий торт. За час засвоєння глюкози, стінки шлунка рясно змащуються жирами, і нам дістаються тільки наслідки застілля. До солодощів відносяться так само баштанні культури, диня і кавун, виноград і шоколад, який в поєднанні з алкоголем наближає вас до панкреатиту.

Енергетики, кава і міцний чай
У поєднанні з алкоголем ці напої особливо протипоказані людям з підвищеним тиском. Небезпека гіпертонічного кризу зростає багаторазово. Мало того, люди, які бажають зберегти тверезість, завдяки підбадьорливим напоям, здобувають, скоріше, активність і підвищену збудливість на грунті алкогольного сп’яніння. Це загрожує вчинками, за які потім соромно.

Жирне смажене м’ясо
Лікарі кажуть, що це не найкраща закуска. Можливі проблеми з печінкою і травленням. Якщо від застілля не відкрутитися, замініть жирне і смажене на відварне м’ясо, рибу і морепродукти.

Гострі закуски
Також алкоголь краще не заїдати. Вони дратують стінки шлунка, що створює проблеми з самим шлунком і форсує всмоктування алкоголю. Якщо ж ваша мета швидко і сильно сп’яніти, І прокинутися вранці з хворою головою і хворим шлунком, то, будь ласка.

Мариновані закуски
Містять оцтову кислоту, яка, в поєднанні з алкоголем, створює сильне навантаження на нирки і печінку. Вінегрети, салати, солоні овочі в цьому випадку більш кращі.

Помідори
Деякі органічні кислоти, що містяться в свіжих томатах, подарують вам нетравлення шлунка, метеоризм та інші принади. Що дивно, томатні соки, томатна паста і кетчуп такими властивостями в зв’язці з алкоголем не володіють. Хоча, можливо, що зайвий в цьому списку все-таки алкоголь.

І пам’ятайте, надмірне вживання алкогольних напоїв шкодить здоров’ю!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перерахували те, чим зазвичай в нас і закусують! То точно не для нас і наш організм пристосований саме до такої закуски! Вмерти, не закусувати чи що? :)
Відповісти