На Волині перевірили масло й назвали марки, під якими пропонували фальсифікат

На Волині перевірили масло й назвали марки, під якими пропонували фальсифікат
На Волині фахівці перевіряли якість масла солодковершкового. У 9 зразках знайшли невiдповiднiсть стандартам.

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби у Волинській області.

Згідно результатів досліджень, вміст немолочного жиру виявили у зразках масла:

• масло солодковершкове «Селянське» 72,5 % (виробник ПрАТ «Миколаївмолпром», 54008, м. Миколаїв, вул. Комсомольська, 101, адреса потужностей виробництва: 56401, Миколаївська область, смт. Доманівка, вул. Пастера, 31/1);

• масло солодковершкове 73 % (виробник ТОВ «ЕНЕЙ», Житомирська область, смт. Романів, вул. Менделєєва, 8);

• масло селянське солодковершкове «Золото Романова» 72,5% (виробник ТОВ «ЕНЕЙ», Житомирська область, смт. Романів, вул. Менделєєва, 8);

• масло солодковершкове бутербродне «Домашнє» 63 % (виробник ТОВ «Іва-Арт», адреса потужності виробництва: Івано-Франківська область, Тисменицький район, с. Драгомирчани, вул. Миру, 66).

• масло солодковершкове селянське «Вершковий ранок» 72,5 % (виробник ТОВ «Рихальський завод сухого молока», Житомирська область, Ємільчинський район, с. Рихальське, вул. Соборна, 38);

• масло солодковершкове селянське 72,6 % (виробник ДП "Старокостянтинівський молочний завод" 31100, Хмельницька область, м. Старокостянтинів, вул. Івана Франка, 47)

• масло солодковершкове селянське «Традиційне» 72,5 % (виробник ТОВ «Рихальський завод сухого молока», Житомирська область, Ємільчинський район, с. Рихальське, вул. Соборна, 38);

• масло солодковершкове селянське 73 % ТМ «Добре» (виробник ТОВ «ЕНЕЙ», Житомирська область, смт. Романів, вул. Менделєєва, 8);

• масло солодковершкове селянське 73 % ТМ «Молочне диво» (виробник ТзОВ «Агропобутсервіс», Львівська область, Жовківський район с. Надичі, вул. Грушевського,77).

До слова, вершкове масло відповідно до стандарту ДСТУ 4399:2005 повинно містити в своєму складі виключно молочний жир. Будь-які інші домішки, такі як рослинний жир, відразу позбавляють продукт назви "вершкове масло", переводячи його в розряд продуктів-фальсифікатів.

Відтак, Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області вживаються заходи з метою недопущення подальшого обігу вищезазначеної продукції.

Фіхівці застерігають покупців та споживачів молочних продуктів, в тому числі масла:

- не купуйте масло на стихійних ринках;

- уважно читайте склад продукту на етикетках;

- низька ціна – сумнівний продукт.

А також нри наявності невідповідностей в маркуванні, наявності фальсифікованого продукту – масла селянського солодковершкового вище перелічених виробників, інформуйте Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди наші терплячі та довольні, що взагалі масло можна купити і не вистаювати, як колись в чергах. А хто яке купить масло чи фальсифікат чи зроблене на підножному кормі чи в антисанітарних умовах, то це кожному по грошах. Ось цей факт порушення з виготовленням масла написали, а що котролюючі органи влади зробили для того, щоб перераховані вами молокозаводи були закриті та оштрафовані.
Відповісти
Тому і купую всю молочку в Польщі.
Відповісти
Вітя хочу тобі нагадати, що цю молочну продукцію в Польщі виготовляють на польських приватних молокозаводах якраз наші щирі українці. А відомо, що поляки наших заробітчан не поважають та називають бидлом, ось так аналогічно наші українці і у Польщі контрафактне масло чи молочну продукцію можуть зробити. Що ти думаєш Польща так прям притримується свого Держстандарту, точно так само як наші українські заводи пруть фальсифікат для свого народу.
Відповісти
Хімія скрізь, і в Америці. Займаюсь перевезеннями, об'їздив усю Європу: такого, як в нас "беспрєдела" нема ніде. Тендер виграли на мільйони, а штраф, якщо і дадуть пару десятків тисяч, то це нічого, завтра відкриють нову фірму, знову діти і ми з вами будемо споживати незрозуміло що... В мене син побачив корів у Німечинні, Нідерландах, Франції просто на пасовиську, де в нас корови????? Наші корови сонця не бачать і жруть хімію, яку я везу з Нідерландів. Тотальна корупція повсюди. Спитайте в Білорусії, чи є в них молочка фальсифікат??? Вони такого не чули.
Відповісти
Безнаказаність породжує ілюзію вседозволеності!!!!
Відповісти
А сосиски і фарш ми їмо з Європейських відходів - курячі голови, лапи, шкури, які там заборонено, а я їх везу на Україну.
Відповісти
ніхто силою не заставляє купляти та їсти. Купуєте дешеве, то ж і маєте... А в Польщі продають ще гірші товари, тільки халявщики,які провозять продукти в майтках, читати не вміють іноземні етикетки.
Відповісти
Останні новини
На Волині перевірили масло й назвали марки, під якими пропонували фальсифікат
05 березень, 2020, 16:42