У 2012 році начальник СБУ на Волині заробив півмільйона гривень

У 2012 році начальник СБУ на Волині заробив півмільйона гривень
Начальник управління Служби безпеки України у Волинській області Володимир Мельникович у 2012 році отримав дохід обсягом 572 тисячі гривень.

Цю інформацію Четвертій владі надали в обласному управлінні СБУ.

Водночас посадовець відмовився надати копію своєї декларації про майно, доходи і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік журналістам. Однак, "слідуючи засадам забезпечення прозорості та відкритості", повідомив відомості із неї.

"Чинне законодавство не передбачає обов’язку начальника УСБУ у Волинській області надавати на вимогу копії (в паперовому чи електронному вигляді) декларації про майно, доходи і зобов’язання фінансового характеру", - йдеться у відповіді на запит.

Медіа-юрист Людмила Панкратова пояснює, що відомості із декларації в тому числі й начальника управління СБУ не є інформацією з обмеженим доступом і підлягають наданню за запитом.

"Не встановлено обов’язку оприлюднювати у визначеному законом порядку, тобто через пресу, відомості з декларації начальника обласного управління СБУ. Однак, у даному випадку журналіст не просить опублікувати декларацію, а за інформаційним запитом вимагає надання копії декларації. В ч. 1 ст. 12 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" визначено: "Особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 4 цього Закону, зобов´язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов´язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до цього Закону", - коментує відповідь Людмила Панкратова.

У п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону "Про засади запобігання і протидії корупції", де визначено, які саме державні службовці повинні подавати декларації, у частині "е" вказується: "посадові та службові особи органів прокуратури, Служби безпеки України…".

"Згідно з ч. 6 ст. 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації", не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оформленої за формою і в порядку, що встановлені Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції", крім відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатка до цього Закону. Відповідно до ч. 6 ст. 6 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", відомості з декларації не є інформацією з обмеженим доступом, та підлягає наданню на інформаційний запит, окрім інформації визначеної вище, - підсумовує юрист Людмила Панкратова.

У тій же відповіді начальник управління Служби безпеки України у Волинській області Володимир Мельникович "слідуючи засадам забезпечення прозорості та відкритості" все ж повідомляє відомості зі своєї декларації. Однак, інформацію про доходи членів сім'ї не повідомив.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"бідний-нещасний", там всі не крадуть, всі бояться та все "Прозоро")))
Відповісти
Ще трожи нагребе на Волині і поїде до Києва чи ще кудись. Вони тільки і приїжджають, щоб бабла скосити, дачку-квартирку-машинку і генеральські погони отримати, а тоді - Гуд-бай... Єдиний більш-менш нормальний і порядний керівник сбу на Волині був Андрійчук...
Відповісти
не побоявся, респект, а міг би і відмовити.
цікаво, а прокурорські як би себе повели на його місці?
Відповісти
Немає про що говорити, кожен, старається кудись влізти і заробити. Повезло людині, розуму хватило. От і заробив) не заздріть
Відповісти

Товарищ верь, пройдёт она,
И дерьмократия, и гласность,
Родина вспрянет ото сна,
И вот тогда госбезопасность,
Припомнит ваши имена.
Відповісти
Останні новини
Помер свекор Тіни Кароль
12 червень, 2013, 08:25
У 2012 році начальник СБУ на Волині заробив півмільйона гривень
12 червень, 2013, 08:23